canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Namaz cavibiyyatdır...müsteheb(yeni xoşa gelinen)

10. Resuli-Ekrem (s.a.a.) buyurur: “Namazını yüngül sayanlar menden deyil. Allaha and olsun ki, bele bir şexs menim yanıma (Kövser hovuzuna) gele bilmez. (Yeni bele şexs ummetin yaxşı adamalrının Peyğemberin merhemet ve lütfüne şamil olunduqları yere daxil olmaz ve Hezretin ümmetinden sayılmaz)”. (Men la yehzurul-feqih 1/ 206)

11. İmam Sadiq (e) buyurur: “Eger sizlerin birinin qapısından bir çay axsa ve o şexs her gün orada beş defe yuyunsa onun bedeninde çirk qalarmı, heqiqeten namaz bele bir çaya benzeyir. Namaz qılan şexsin namazı onun günahlarının keffaresidir. Amma şexsin imandan çıxıb kafir olmasına sebeb olan günahlar heç vaxt yuyulmaz ve bele şexs hemin günahda qalar”. (Biharul-envar 82/ 236)

12. Resuli-Ekrem (s.a.a.) buyurur: “Vacib namaz Allah yanınıda yaxşı qebul olunmuş min hecc ve min ümreye beraberdir”. (Biharul-envar 99/14)

13. Resuli-Ekrem (s.a.a.) buyurur: “Öz namazlarınızı (onun düzgün oxunmasına ehemiyyet vermemekle) heç etmeyin, heqiqeten her kes namazın vaxtında ve düzgün olması meselelerine riayet etmese, Qarun ve Haman ile birlikde mehşere daxil olacaqdır ve Allaha vacibdir ki, onu münafiqlerle birlikde Cehennem oduna daxil etsin”. (Biharul-envar 83/ 14)

14. Resuli-Ekrem (s.a.a.) buyurur: “Namazda ele halda ol ki, sanki ömrünün axrıncı namazını qlırsan (namazı son derece huzuri-qelble qıl, edam hökmü verilmiş şexsin edamdan qabaq qıldığı son namaz kimi)”. (Biharul-envar 69/ 408)

15. İmam Emirel- möminin Eli (e) buyurur: “Eger nmaz qılan şexs Rebbinin sonsuz rehmetinin onun halına nece şamil olunduğunu bilseydi heç vaxt başını secdeden götürmezdi”. (Tesnifu Ğurerul-hikem 175)


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7233 / 1266