canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ZİKİR ETMEYİN FEZİLETİ(SAVABİ)

Eziz müselmanlar, hamınıza, elece de özüme Allahdan qorxmağı nesihet edirem! Peyğember (sallallahu aleyhi ve sellem) demişdir:
“Allahı zikr etmek, Onun sevdiyi emeller, habele elm öyreden ve elm öyrenen istisna olmaqla, dünya ve onun üzerindekiler lenetlenmişdir.”
Yeni, bu heyatda Allaha yaxınlaşdıran emellerden başqa heç bir şeyde xeyir yoxdur. Xeyir ancaq, axiret xeyiridir.
Peyğember (sallallahu aleyhi ve sellem) demişdir: “İçinde Allah zikr olunan evle, zikr olunmayan evin misalı, diri ile ölünün misalına benzeyir.”
Demek, ölüleri, ölü qelbleri dirilden zikrdir.

“Seher-axşam Rebbinin adını zikr et!” (İnsan, 25)
“...Bilin ki, qelbler ancaq Allahı zikr etmekle rahatlıq tapır.” (Red, 28)
“...Allahı çox zikr edin ki, belke nicat tapasınız.” (Cumue, 10)
“...Allahı çox zikr eden kişiler ve qadınlar üçün Allah bağışlanma ve böyük mükafat hazırlamışdır.” (Ehzab, 35)
“Şeytan onları üstelemiş ve Allahı zikr etmeyi onlara unutdurmuşdur. Onlar şeytanın firqesindendirler. Şübhesiz ki, şeytanın firqesindekiler ziyana uğrayanlardır.” (Mucadile, 19)

Her kese her gün Allahı zikr etmek ve Ona dua etmek nesib olmur. Bir özünüze sual verin? Göreceksiniz ki, bezileriniz, seher-axşam zikrlerini etmir, bezileriniz yatağa girende edilen zikrleri terk edir, bezileriniz namazdan sonrakı zikrleri buraxıb dünya dalınca qaçır, bezileriniz de o qeder harınlayıb ki, yemek yeyende “bismilleh” demek heç yadına düşmür, daha deqiq desek, etdiyi günahların evezi olaraq Allah onu buna müveffeq etmir. Bilin ki, müveffeqiyyet her şeye qadir olan Allahın Elindedir. Resulullahın (sallallahu aleyhi ve sellem) en yaxın sehabelerinden olmuş, sağlığında iken Cennetle müjdelenmiş Ömer ibn el-Xettab (Allah ondan razı olsun) deyerdi: “Men duanın nece qebul olunacağından narahat deyilem, men ancaq dua etmeye müveffeq olacağımdan narahatam. Ve eger dua etmeye müveffeq olaramsa, onun neticesini görmeye de müveffeq olaram.”
İsteyirsiniz, Allah size müveffeqiyyet versin? Ele ise indi deyeceyim


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7233 / 1265