canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mesaj niye 160 simvolludur?

Mesaj yollamaq müasir zamanda xüsusile genc istifadeçilerin imtina ede bilmedikleri bir vasitedir.Amma keşke bu 160 sinvol mehdudiyyeti olmayaydı.Sırf buna göre bir çox istifadeçi qısaltmalardan istifade etmek mecburiyyetinde qalır.Amma neye göre mesaj 160 simvol ile mehdudlaşdırılıb? Niye 140 ve ya 260 yox mehz 160 simvoldur?
Bunun sebebinin texniki bir zeruret olduqunu düşünmek olar.Lakin eslinde ise bele deyil.Bu mehdudlaşdırmanınlı her hansı bir texniki sebebi yoxdur.Bunun butun sebebi Friedham Hillebrandın adı ile baqlıdır.
1985-ci ilde rabite tedqiqatçısı olan Friedham Hillebrand ve bir neçe hemkarının ehemiyyetli bir vezifesi vardı.Vezifeleri daşına bilen telefonların göstere bilecekleri metn esaslı masajlar ile elaqedar standartlar teyin etmek idi.Hillebrand bir mesajın en çox nece xarakter ehtiva ede bileceyine qerar vermeli idi.Aparatın başına oturub yazmaqa başladı...
iİnsanların bir mesajda yazacaqları ehtimal olunan tesadüfi qeydleri ve sualları yazaraq bütün bir kağızı doldurdu.Sonra bu qeydlerin hamsını oxudu.Görünüşe göre 160 simvol her bir istifadeçi üçün yeterli olacaqdı ve o günden 1 mesajda 160 simvol standart olaraq qebul olundu.


Şerhler:
sevgiaxtaran [OFF] (02.02.2015 / 01:49)
Allah ona gorum nehlet elesin
Katy [OFF] (03.02.2011 / 03:27)
men de kontur coxdu,ona göre de maraqli deyil.
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7279 / 1158