canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Gunah ve onun getirdiyi bedbextlikler

Resuli-ekrem (s.e.v.v.) buyurur: Xeta ve günahın kiçikliyine deyil, kimin qarşısında günah etdiyine bax! Müstedrekul-vesail /11/330. Biharul-envar /77/79.
***
–Emirel-mö`minin Eli eleyhissalam buyurur: Sizlerden her kes Allah yanında hansı meqamda olduğunu bilmek istese baxıb görsün: Günah ederken Allahın meqamı onun nezerinde necedirse, onun da meqamı Allah yanında eledir. Biharul-envar /70/17.
***
–İmam Sadiq eleyhissalam buyurur: Meger bilmirsiniz ki, sizin emel defterleriniz Ona (Resuli-ekreme) gösterilir? Hezret onda günah emel görerse, narahat olur. Bele ise, Resuli-ekremi narahat etmeyin, onu (gözel emellerle) sevindirin, şad edin. Kafi /1/219.
***
–Emirel-mö`minin Eli eleyhissalam buyurur: Efv edib bağışlamağın az olması en qebahetli eyb, intiqam almağa telesmek ise günahların en böyüyüdür. Ğürerul-hikem /235.
***
-İsbeğ ibni Nebate deyir: Eli eleyhissalam buyurdu: Resuli-ekrem (s.e.v.v.) bele buyurmuşdur: Allah-taala bir ümmete qezeblenerken hele ezab nazil etmediyi zaman o ümmet içerisinde bahalıq yaranar, ömürleri qısalar, tacirleri qazanc elde etmez, meyveleri temiz ve bol olmaz, suları artmaz, quraqlıq yaranar, şer ve pis adamlar onlara hakim kesiler. (Hedisin xülasesi budur ki, ağır ezab o ümmete nazil olmasa, günah sebebi ile yeddi belaya düçar olarlar). Xisal /2/360.
***
-İmam Baqir eleyhissalam buyurur: Eli eleyhissalamın kitabında yazılmışdır ki, Resuli-ekrem (s.e.v.v.) buyurur: Zina emeli çoxalan zaman qefil ölümler artar, terezide eskik çekilerse, Allah onları qehetlik ve bahaçılığa düçar eder. Eger camaat zekat vermekden imtina etseler yer öz bereketini, ekin, meyve ve me`denlerini çeker. İlahi hökmlerde edaletsizlik etseler zülme ve düşmençiliye kömek etmiş olarlar. Eger ehd-peymanlarını pozsalar, Allah onlara öz düşmenlerini hakim eder. Qohumluq elaqelerini kesseler, mal-dövletleri şer adamlara qismet olar. Yaxşılığa emr edib pisliklerden çekindirmeseler ve menim Ehli-beytimden olan şerefli insanlara (imamlara) tabe olmasalar, Allah


[1] 2 >>

Şerhler:
~gulnur~ [OFF] (31.03.2016 / 18:14)
Ehsen !!!
_Derya_ [OFF] (23.03.2016 / 23:06)
Deyerli melumata gore coxsagolun.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7239 / 1179