canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allah sevgisi ve Allah qorxusu birlikde olmalıdır

Bezi insanlar din exlaqını yaşamaq ve Allahın razı olacağı bir insan olmaq üçün yalnız Allah sevgisinin kifayet etdiyini zenn edirler. Ancaq Allah Quranda razı olduğu teqva sahiblerinin Allahı çox sevmeleri ile beraber, Ondan gücleri çatacaq qeder qorxub çekindiklerini bildirir. Allahı bütün sifetleri ile tanıyan, Onun böyüklüyünü lazımınca deyerlendire bilen, ağıl ve vicdan sahibi olan her insan Allahdan gücü yetdiyi qeder qorxub çekinir. Allah Ondan qorxub çekinen bendelerine doğru ile yanlışı bir-birinden ayırd ede bilme qabiliyyeti verir; Allahın hökmlerine qüsursuz tabe olması, daima vicdanına göre hereket etmesi üçün ona güc qazandırır. Allah iman getirenler üzerindeki bir nemetini Quranda bele bildirir:
« Ey iman getirenler ! Eger Allahdan qorxsanız , O, size haqla - nahaqqı ayırd eden verer, günahlarınızın üstünü örtüb sizi bağışlayar . Allah böyük lütf sahibidir !» . (« Enfal » suresi , 29 )
Meselen, Allahdan qorxub çekinen bir adam heç vaxt yalan söylemez. Menafelerine zidd olsa da, eks halda Allahın rizasını qazana bilmemekden ve Allahın ona vereceyi evezden qorxub çekinir ve düzgün davranır. Bir anlıq qeflet neticesinde sehv bir şey söylese bele, derhal günahına göre Allaha tövbe eder ve xetasını düzelder. Bunun kimi, bir insanın böyük ehtiyac içinde olmasına baxmayaraq, haram yollarla pul qazanmağa heç vaxt düşmemesi de yene onun Allah qorxusundandır.
Allah qorxusu olmayan her insanın özüne göre bir heddi vardır; o hedde qeder dürüst ve doğru olsa bele, müeyyen bir vaxtdan sonra nefsine göre hereket edir. Allahdan qorxub çekinen bir insan ise ne qeder çetin veziyyetde olursa-olsun, heç bir zaman Allahın razı olmayacağı bir yolu seçmez. Bir çetinlikle qarşılaşarken Allaha arxalanıb Ona güvener, çıxış yolu göstermesi üçün Rebbimize dua ve tevekkül eder.
Allah bendelerini seven, onlar üçün gözellik dileyen, onları bağışlayan, merhemet eden, onlara yardım eden ve evezsiz olaraq lütf edendir. Müşrikler ve inkar edenler ise Allahın rehmetinden


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7254 / 1039