canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allah sevgisi

İnsan ona kiçik qulluq gösteren ve ya yaxşılıq eden bir insana bu gözel davranışından duyduğu memnuniyyeti derhal göstermek isteyir. Meselen, onu evinde saxlayan, qulluq gösteren şexse minnetdarlıq edir, xüsusile de ev sahibi diqqetli insandırsa ve heç bir söz soruşmadan qonağın her ehtiyacını tamamile ödeyirse... Ciddi xesteliyi olan insan da hekimin müalicesi ile şefa tapanda ona nece teşekkür edeceyini bilmir. Bir insan yolu keçerken onu maşın vurmasından xilas eden insana heyatını borclu olduğunu söyleyib hemin adamı mükafatlandırmaq isteyir ve ona olan minetdarlığını göstermek üçün elinden gelen her şeyi edir. Her insan ona sürprizler eden, gözellikler bexş eden, yaxşılıqlar eden şexsleri çox sevir, onlara qarşı hörmet ve qayğı göstermekde sehv etmemeye çalışır.
Ancaq bezi insanların unutduğu çox mühüm heqiqet var: Bir insanı sevindiren, onun qayğısına qalan, ona gözel ruziler, nemetler bexş eden, xoşuna gelen menzereni yaradan, her seher oyananda ona heyatını yeniden bexş eden, onu tehlükelerden qoruyan, xestelenende ona şefa veren, dermanlar vasitesile ağrısını kesen ve ya kederini unutduran, bütün canlı ve cansız varlıqların sahibi Allahdır. Odur ki, insan sahib olduğu nemetler ve qarşılaşdığı gözelliklere göre sevgisini, hörmetini, minnetdarlıq duyğusunu, vefasını ve şükrünü Allaha yöneltmelidir. Bir insana kömeye göre teşekkür ederken onu bu yardıma ilhamlandıraraq rehmetini çatdıranın Rebbimiz olduğu qetiyyen unudulmamalıdır. Allah bir ayede bele bildirmişdir:
« Heqiqeten , göylerin ve yerin hökmü Allaha mexsusdur . Dirilden de , öldüren de Odur. Sizin Allahdan başqa havadarınız ve kömeye çatanınız yoxdur!» («Tövbe » suresi , 116 ) .
Quranda hz. İbrahimin Allaha olan duasında Rebbimizin insanlar üzerindeki bu rehmetini bele ifade etdiyi bildirilir:
« Meni yaradan ve meni doğru yola yönelden Odur! Meni yedirden de , içirden de Odur! Xestelendiyim zaman mene yalnız O şefa verir. Meni öldürecek , sonra dirildecek Odur. Ve qiyamet günü xetamı


[1] 2 >>

Şerhler:
Biz HuseyN AwiqiyiK [OFF] (15.04.2016 / 09:31)
Ellerine sagliq Solnuwka
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7253 / 1089