canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Iblis ne ucun Allah-a itaet etmedi ??

Allahın emrine boyun eyib, Ademe secde eden melekler, eslinde Allaha secde edirdiler.
«İblis» ilk defe Ademe secdeden boyun qaçıran şeytanın adıdır. «Kehf» suresinin 50-ci ayesinde buyurulur: «Cin tayfasından olan İblisden savayı, hamı secde etdi».
Ayeden göründüyü kimi, Ademe secde edilmesi emri gelen zaman, meleklerle bir sırada dayanmış İblis melek yox, cin tayfasından imiş.
O, ele tesevvür edirdi ki, Ademden üstündür ve o, Ademe yox, Adem ona secde etmelidir. Onun bu itaetsizliyi, sadece bir etiraz yox, ciddi etiqad meselesi idi. Bir ömür ibadet etmiş, öz ibadeti sayesinde melekler cergesine qoşulmuş İblis, öz tekebbürü ucbatından anlamırdı ki, eslinde Ademe yox, Allaha secdeden boyun qaçırır.
Şeksiz ki, Allahın emrine boyun eyib, Ademe secde eden melekler, eslinde Allaha secde edirdiler. İblis ise secdeden boyun qaçırmaqla, Allahın qezebine düçar oldu.
İblisin insan övladı ile düşmençiliyi, bu gün de davam etmekdedir. Adem ve onun övladlarını qiyamet gününedek doğru yoldan azdıracağına and içmiş İblis, öz rengareng vesveseleri ile insanları ebedi behiştden mehrum edir. O heç zaman düşmen qiyafesinde gelmir. Nece ki, Ademi öz andları ile xeyirxah olduğuna inandırıb çaşdırmışdısa, Adem övladlarını da eyni üsulla günaha sürükleyir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7253 / 1095