canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bedeninizi gumrah tutacaq,enerji verecek qidalar

Bedeninizin suya olan ehtiyacını lazımınca ödeyin. Çox terlediyimizde bedenimiz çoxlu su itirir ve bu itkini derhal kompensasiya etmeliyik. Susadığımızı hiss etdiyimiz an, su içmek üçün çox gecikdiyimizin elametidir. Terlediyimizi hiss etdiyimizde, susamasaq bele su içmeliyik. Bunu unutmamaq lazımdır ki, her insan günde texminen 1-2 litr (6-8 stekan) suya ehtiyac duyur. Ancaq bu yaşadığımız isti günlerde daha çoxuna ehtiyacımız var.

Qelyanaltıda neler yemelisiniz? Gece yatarken bedeniniz uzun zaman qida qebul etmediyi üçün seherler bütün ehtiyacları ödemek isteyir ve budur lazım olan qidalar:

Pendir, zeytun, bal ya da cem ve meyve şiresinden ibaret olan qelyanaltı ede bilersiniz. Bununla yanaşı, yalnız bananlı süd içe bilersiniz.

Her gün nizamlı olaraq üç defe yemek yediyinize emin olun ve boş vaxtlarınızda da sağlam ve yüngül qidalarla başınızı qata bilersiniz.

Bedeninizin demire olan telabatlarınıda möhkemlendirmek vacibdir. Demir terkibli qida qebul etmeye çox böyük ehtiyacımız var. Xüsusile bu telabata qadınların kişilerden daha çox ehtiyacı var. Demir bedende hemoqlobinin artımına sebe olur. Hemoqlobin qanı renglendiren, qana oksigen daşıyan bir piqmentdir. Bu da terkibinde demir olan qidalar: Mal ve quzu eti kimi qırmızı et növü buna misal ola biler.

Bundan başqa, yaşıl kelem, kahı kimi yaşıl terevezler ve erik, kişmiş ve diger qurudulmuş meyveler, daha sonra mercimek, göy noxud, paxladan da istifade etmek de meqsede uyğundur.

Bu cür sağlam qidaları nizamlı olaraq, lakin miqdarını çoxaltmamaq şerti ile qebul edin ki sonradan hekimlere müraciet etmeyesiniz.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 236