canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Azadlıq....

Nedir azadlıq?
Azadlıq insanın heç bir şeyden asılı olmamasıdır. Bu her kese qismet olmur. Her kes azadlığın dadına baxa bilmir. Çünki, qorxur. Qorxur ki, tek ayaqda qala bilmez, yıxılar. Körpe ilk yerimeye başlayanda yıxıldığı kimi. Amma, körpe bele zaman ötdükden sonra serbest yeriye bilir. Cehd etmek lazımdır. İnsan dünyaya bir defe gelir, nece yaşamaq insanın öz haqqıdır...

Bezi insanlar, esasen gencler, özlerinin azad olduqlarını sübut etmeye çalışırlar. Bunu aileden qaçmaqda, cemiyyetden ferqlenmekde ve s. görürler. Azad seks, ateizm, qatı din, cemiyyetin qebul etmediyi formalar heç de azadlığın göstericisi deyil. Eger azad olduğunuzu başqalarına sübut etmeye çalışırsınızsa, siz heç de azad biri deyilsiniz. Azadlıq insanın ruhunda olmalı, yaşamalıdır. Eger bir oğlan saçını uzatmaq isteyirse, niye de bunu elememelidir ki? Yaxud, heç bir dini qebul etmek istemirse, bu da onun haqqıdır. Sevdiyi insanla qovuşmaq da bura bir elavedir. Aile bağlarından qırılmaq azadlıq demek deyil - mes., Azerbaycan azad dövlet olduqdan sonra türkçülüyü - ata-babasını redd etmedi, amma bezi türk adetlerini deyişdirdi. Bir insan da bele olmalıdır. Seni yaradana hörmet ele, amma sen de YARAT!


Azadlıq tebietin bir komponentidir. Var olub ve olacaq, ta ki, bu istek yox olana qeder. Düzgün düşünmek, azadlığı derk etmek lazımdır.


Azadlığı cemiyyetin normal qebul etmedikleri ile qarışdırmaq olmaz: her şey ele nizamlanmalıdır ki, heç kesin medeniyyeti, milliyeti, inancı, baxış terzi alçalmasın.

"Küçede öpüş"e normal baxmaq olar, unutmaq olmaz ki, hemin küçeden azyaşlı uşaqlar, esası yeniyetmeler ve qadınlar keçir. Xaricde uşağa 4-5 yaşından bunlar aşılanır, biz de ise bele deyil. Bunları da daim nezerde saxlamaq lazımdır. Bu bir az, çerçivelenmiş azadlıq sayılsa bele, qebul edilmelidir.

İstediyini elde et, al, qazan, vuruş, çalış, komplekslerden uzaq ol - bax budur AZADLIQ!


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7292 / 1229