canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allah bizden razidir yoxsa yox?

Allahın bizden razı olub-olmadığını nece bilmek ??

Neql edilir: “Bir gün Hezret Musanın (e) qövmü onun yanına gelir ve deyirler: “Ey Allahın peyğemberi! Haradan bilek ki, Allah bizden razıdır?”.
Hezret Musa (e) Tur dağına yollanır ve insanların isteyini Allaha beyan edir. Xitab gelir: “Ey Musa! İnsanlara de ki, ne zaman onlar Menden razı olsalar, Men onlardan razı olaram”.
Bes Allahdan razı olmaq nece olur?
Birinci addım budur ki, bu inanc bizim heyat serlövhemiz olsun ki, Allahdan bize çatan her şey – yaxşıdır. Pislikler ise özümüzden ve etrafımızda olanlardandır. Quran bu heqiqet baresinde buyurur: “(Ey insan,) sene yetişen her hansı bir yaxşılıq – Allah terefindendir (onun sebebi – Allahın rehmetidir) ve sene yetişen her hansı bir pislik – senin öz terefindendir (onun sebebi – senin günahlarındır)”. (“Nisa” 79).
İkinci addım budur ki, insan derk etsin ki, Allah bağışlayan ve tevvabdır. Eger tövbe etsek, Allah günahlarımızı bağışlayar. Quran bu haqda buyurur: “Sizden kim nadanlıq üzünden pis bir iş görse, ondan sonra tövbe edib (öz işini) düzeltmekle meşğul olsa, şübhesiz, Allah çox bağışlayan ve mehribandır”. (“Enam” 54).
Üçüncü addım budur ki, bilek ki, Allah Teala günahlarımızı bağışlamaqla yanaşı, emel defterimizde olan pislikleri yaxşılıqlara çevirer. Quran bu haqda buyurur: “(Keçmiş durumlarına göre) tövbe eden, iman getiren ve yaxşı işler gören kes istisna olmaqla. Allah onların günahlarını yaxşılıqlara çevirer (gelecekde yaxşı işler görmelerine kömek eder ve yaxud keçmiş günahlarını mehv ederek onların yerine yaxşılıq yazar). Allah çox bağışlayan ve mehribandır”. (“Furqan” 70).
Ona göre de biz insanlar Allahdan bize çatan her bir şeye razı olub, sebir etmeli ve bu çetinlikleri tecrübeye çevirmeyi bacarmalıyıq.
İnsan gerek oddan keçsin ki, ruhu ve bedeni berkisin. Eger çetinlikler olmasa, en kiçik heyat mehi bele, bizi sındıra biler. Bu çetinliklerdir ki, bizi metanetli ve daha güclü edir. Neticede Allaha imanımız artar ve tevekkül hissi


[1] 2 >>

Şerhler:
Hebibim_Sen [OFF] (05.03.2018 / 13:45)
Allahin rizasi İxlas ile qazanilir
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 943