canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ramazanda nefes qoxusunun qarşısını almaq üçün - m

Ağız qoxusu ve ya nefesin pis olması her yaşda bir çox insanın qarşılaşdığı bir problemdir.

Sosial heyatdan, özel heyata qeder bir çox şeye tesiri olan pis nefesi yox etmenin tebii ve asan yolları var.

Metbuat.az xeber verir ki, edilen araşdırmalar her 4 adamdan birinin bu problemden eziyyet çekdiyi görülmüşdür. Bezen ağız qulluğuna emel etdikde bele bu problemle qarşılaşmaq olur.
Tebii vasitelerden ağız qoxusunu tezelemeye kömek edecek derman hazırlamaq mümkündür. Bunun üçün 1 yemek qaşığı soda, 1 yemek qaşığı bal, 1-2 yemek qaşığı darçın tozu, 1 stekan isti su ve 2 eded limon suyunu bir qaba töküb qarışdırın. Limon nefesi teravetlendirir, darçın ve balın ise antibakteriyal ve antimikrobiyal xüsusiyyetleri vardır. Karbonat temizleyici xüsusiyyete malikdir. Buna göre de ağız temizliyi üçün hazırlanan bu qarışım mükemmel bir kombinasiyadır.

Bundan başqa dişleri vaxtında fırçalamaq, diş fırçasını her 3-4 ayda bir deyişdirmek, bol- bol su içmek de ağız temizliyi üçün ehemiyyetlidir. Şekersiz saqqız çeynemek, keşniş, nane yarpaqları, mixek kimi bitkiler de ağız qoxusun qarşısını alır.

Sahur zamanı suya limon suya damladın ve ağzınızı bu su ile yaxalayın. Sahurda mixek, darçın ve ya yaşıl çay yarpağı çeynemek de ağız qoxusunun qarşısını alır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7313 / 786