canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Salam vermeyin savabı

Salam vermeyin savabi.Hezreti Muhemmed(s.a.v) buyurmusdur: Behistde ele evler vardir ki, icerisi colden ve colu iceriden gorsenir. Menim ummetimden yaxsi soz danisanlar,aclari doyuzduranlar,aciq-askar salam verenler ve hami sirin yuxuda olarken qalxib Namaz qilanlar bu evlerde yasayacaqlar.Imam Sadiq(e)-den neqil edilir: Bir gun Resuli-Ekrem(s) Ebdul Muttelib ovladlarini devet edib buyurdu: Ey Ebdul Muttelib ovladlari! Behiste sag-salamat daxil olmaq isteyirsinizse,salam verin,qohumluq elaqelerini yaradin,hami yuxuda olarken siz gece yarisi oyanib Allaha ibadet edin,aclara yemek verin,yaxsi soz danisin.
O ali Cenab da bir hedise buyurmusdur: Biriniz digerinize salam vererken ucadan salam verin.Demeyin ki,men salam verdim, amma menim salamimin cavabini vermediler.Belke onlar salamini esitmemisler?! Salamin cavabini veren de ucadan cavab versin. Cunki birinci salam veren salamin cavabini almadilar deye incimesin. Hemise Hezret Eli(e) buyurardi: Qezeblenmeyin ve hec kimi qezeblendirmeyin. Aciq-askar salam verin,yaxsi soz danisin.Behiste sag-salamat daxil olmaq ucun gece yarisi hami sirin yuxuda olarken yataqdan qalxib Namaz qilin. Sonra bu ayeni oxudu: Essalamul momin- Yeni,Allahin gozel adlarindan biri de "Salam"dir.
Peygember(s.a.v) buyurur: Salam vermemis daisana cavab vermeyin.
Imam Sadiq(e) Allah-teala buyurdugu kelami bele beyan edir: Xesis odur ki,salam vermeye bele xesislik edir.
Seyyid Qutb oz tefsirinde yazir: Peygember(s.a.v)-den sorusdular- Hansi emel daha yaxsidir? Buyurdu: Aclara yemek vermek ve tanidigin-tanimadigin her bir kesle salamlasmaq.
Ibn Sehr Asub yazir: Peygember(s.a.v) kiminle rastlassaydi,salam vermekde hemin sexsi qabaqlayardi.
Hezreti Muhemmed(s.a.v) buyurur: Olene kimi bes xisleti terk etmeyeceyem... Onlardan biride usaqlara salam vermekdir. Qoy menden sonra bu gozel davranis hamida olsun.
Birinci olaraq salam vermek. Imam Sadiq(e) buyurur: Birinci olaraq salam veren meqamca Allaha ve Peygemberine daha yaxindir.
Hezret Eli(e)


[1] 2 >>

Şerhler:
Naxcibani [OFF] (03.07.2018 / 21:39)
Sizlər sağ olun ALLAH imanınızı kamil eyləsin
*SIRIUS* [OFF] (03.07.2018 / 07:51)
Cox sag olun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 734