canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ALLAH qorxusu

1. Dil yalandan uzaqlaşar
Allahdan qorxan qul dilini yalandan, dedi-qodudan, intriqaçılıqdan, böhtandan ve boş danışmaqdan qoruyar, bunlar yerine onu zikrle, Quran oxumaqla ve elmi danışmalarla meşğul eder.

2. Qelbden qısqanclıq qalxar
Allahdan qorxan qul başqalarına qarşı üreyinde düşmenlik, böhtan ve qısqanclıq saxlamaz. Çünki qısqanclıq yaxşılıqları mehv eder. Nece ki, Peyğemberimiz (s.a.v) bele buyurar: Ateş odunu nece yeyerse qısqanclıq da

yaxşılıqları ele yeyer (yox eder).

Bilesiniz ki, qısqanclıq, ürek xesteliklerinin başlıca elametlerinden biridir ve bu xestelikler de ancaq elmle ve yaxşı emeller işleyerek müalice edile biler.

3. Göz harama baxmaz.
Allahdan qorxan qul, haram yemeye, haram içkiye, haram geyeceye v.s. (qısacası) haram olan heç bir şeye baxmaz. Dünyaya aç gözlerle deyil, ibret götürmek meqsedi ile baxar. Halal olmayan şeylerden baxışlarını uzaq tutar. Nece ki Peyğemberimiz (s.a.v) bele buyurar: «Kim gözünü haramla doldursa Allah da onun gözünü qiyamet günü odla doldurar».

4. Haram tike yemez.
Allahdan qorxan qul, qarınına haram tike soxmaz; çünki haram tike yemek, ağır günahlardan biridir. Nece ki, Peyğemberimiz (s.a.v) bele buyurur:

"İnsanoğlunun qarınına haram bir tike enince, tike medesinde qaldığı müddetce yerde ve göylerdeki melekler tekrar tekrar üzerine lenet yağdırarlar. O tikeni hezm ederken öldüyü anda gedeceyi yer cehennemdir".

5. Eller Allah rizası üçün işleyer.
Allah qorxusu olan kimse, ellerini harama deyil, Allahın razılığına uyğun şeylere doğru uzadar. Nece ki, sehabelerden Kabul Ahbarın bele dediyi revayet ediler: Allah, her bir bölümü yetmiş min gözlü yetmiş min bölümü olan yaqutdan edilme bir köşk yaratmışdır. Qiyamet günü bu köşke; ancaq önlerine çıxan haram şeylerden Allah qorxusu ile uzaq duranlarr gire bilecekler.

6. Ayaqlar Allah üçün geder
Allah qorxusu olan kimse, günah işlemeye deyil, Allahın emrine uyğun ve ONUN razılığını qazandıracaq işlere doğru geder, alimlerle ve yaxşı emel


[1] 2 >>

Şerhler:
*MiSS* [OFF] (01.09.2018 / 15:44)
ALLAH sizdende razi olsun
Camus [OFF] (01.09.2018 / 15:24)
Var olasan xanim Allah sizden razi olsun yazan elleriniz var olsun
*MiSS* [OFF] (15.08.2018 / 11:04)
Cumlemizden
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 937