canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Islam2

ünyada geniş yayılmış, 1,3 milyard nefere yaxın ardıcılı olan dinin adıdır. Ereb dilinden tercümede “teslim olmaq” menasını bildirir. İslam dini insandan Allahın iradesine ve müqeddes qanunlarına qeydsiz-şertsiz teslim olmağı teleb etdiyi üçün ona bu ad verilmişdir.

İslam – insanın fitretine, tebietine ve tutumuna uyğun şekilde Allah terefinden onun üçün gönderilmiş etiqadi görüşler, exlaqi normalar ve praktiki gösterişler mecmusudur. Qurani-kerimde İslam dini baresinde bele buyurulur: “Allah yanında (haqq olan) din, elbette, İslamdır” (“Ali-İmran”, 19).

Geniş yayılmış tesevvürün eksine olaraq, İslam miladi VII esrde Hezret Mühemmed Peyğember (s) terefinden tebliğ edilmiş tamamile yeni telim deyil. Beşeriyyetin yarandığı günden mövcud olmuş, Hezret Adem, Nuh, İbrahim, Musa ve İsa (e) kimi peyğemberler terefinden tebliğ edilmiş telimler de eqide baxımından Mühemmed Peyğemberin (s) dini ile eyni idi. Bütün peyğemberler vahid Allaha iman getirmeyi, özünden evvelki ve sonrakı peyğemberlere ehtiram göstermeyi, axiret heyatına etiqad beslemeyi insanlara tebliğ edirdiler. Lakin onların ölümünden sonra getirdikleri dinlerin ilahi mahiyyeti, hetta bezen adı da deyişdi: Musanın (e) dini iudaizm formasına, İsanın (e) dini ise xristianlıq şekline düşdü. Bütün peyğemberlerin insanlara elan etdikleri ve teslim olmağa çağırdıqları din eyni idi. Ferq, şeriet adlanan ibadet emellerinin yerine yetirilmesinde idi. Yuxarıda xatırlanan aye de bunu tesdiq edir.

İslam dini beşeriyyet üçün xoşbextlik ve qurtuluş manifestidir. O, istenilen cemiyyetde istenilen insan ferdi üçün en yüksek heyat şeraitini temin ede bilecek ümumbeşeri ebedi dindir. İslam dini hem böyük, hem de kiçik miqyaslı cemiyyetlerde, qadın ve kişi, ağ ve qara, qerbli ve şerqli üçün eyni qüvvelidir. Her kes bu dine daxil olmaqla öz menevi ve maddi ehtiyaclarını ödeye biler. İslam humanist dindir ve insanlığın bütün problemlerinin helline çalışır. İslam dinine göre, bütün insanlar böyük bir ailenin beraber üzvü


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
*MiSS* [OFF] (26.08.2018 / 17:05)
Bahem
Camus [OFF] (26.08.2018 / 08:02)
Allah sizden razi olsun yazan elleriniz dert gormesin var olasiniz her zaman
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 937