canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qedir-Xum

Hezret Peyğember (s) Qedir-Xum çölünde öz meşhur xütbesini söylemişdir ki, bu xütbede İmam Mehdiye (e.f) işare ederek, onu müselmanlara tanıtmışdır. Hezret Peyğember (s) buyurur: “Bu imamet onların arasında qalıcıdır. Onların sonuncusu Mehdidir (e.f). Agah olun, heqiqeten de axırıncı İmam bizden olan Qaim Mehdidir (e.f)”.



Hezret (s), İmamı (e.f) tanıtmaqda davam ederek buyurmuşdur: “O, bütün dinlere hakim olacaqdır. Agah olun! Odur zülmkarlardan intiqam alan! Agah olun! O, yer üzerinde Allahın velisidir. İnsanlar arasında hakimi ve aşkar ve gizli meselelerin emanetdarıdır”. (Tebyan)



O zaman ki, Peyğember (s) Qaim Mehdinin (e.f) adını çekir, bele görünür ki, artıq hamı onun kim olduğunu bilirdi. Çünki Peyğemberimiz (s) 23 illik nübuvvet zamanında onun haqqında çox söhbetler etmişdi. Hezret Qedir-Xumda buyurur: “İmamlarımızın (e.f) sonuncusu vardır ki, siz hamınız (onu) tanıyırsınız. O, Qaim Mehdidir (e.f) ve bizim ailemizdendir”.



Beli, Peyğember (s) bu mühüm günde neinki Emirel-möminin (e.f) vilayetini elan etmiş, o cümleden, sonuncu İmamın (e.f) dövründen de xeber vermişdir. Bir daha hüccetini tamamlayaraq, onun kim olduğunu insanlara xatırlatmışdır ki, agah olsunlar ve yollarını azmasınlar.


Şerhler:
*MiSS* [OFF] (01.09.2018 / 15:33)
ALLAH razi olsun
Camus [OFF] (01.09.2018 / 15:27)
Allah sizi var edsin yazan elleriniz derd gormesin
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 937