canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Cinle şeytan eynidirmi?

Cinler insanlar kimi Allahın yaratdığı mexluqlardır. Uca Allah buyurur: "Men cinleri ve insanları ancaq Mene ibadet etmek üçün yaratdım". (ez-Zariyat, 56).
Cinler de insanlar kimi mömin ve kafir olur ve Qiyamet günü emellerine göre sorğu-sual olunacaqlar: "Sözsüz ki, bizlerden müselmanlar da var, doğru yoldan sapanlar da. Müselman olan şexsler doğru yol tutanlardır. Doğru yoldan sapanlar Cehennem üçün odun olacaqlar". (el-Cinn, 14-15).
Cinlerden kafir olub Allaha üsyan edenler şeytan adlanır. Uca Allah bele emel eden insanları da şeytan adlandırmışdır: "Belelikle, Biz her bir peyğember üçün insanlar ve cinlerden olan şeytanlarından düşmenler müeyyen etdik. Bunlar aldatmaq meqsedile bir-birlerine temteraqlı sözler telqin edirler". (el-Enam, 112).
"(O şeytan) ki, insanların üreklerine vesvese salır, cinlerden de (olur), insanlardan da!" (en-Nas, 5-6).
Uca Allah Quranda bezi yerlerde Şeytan sözü ile onların başçısı İblisi de adlandırmışdır: "Bir zaman Biz meleklere: "Ademe secde edin!"– dedikde, İblisden başqa hamısı secde etdi O imtina edib tekebbür gösterdi ve kafir oldu. Biz dedik: "Ey Adem! Sen zövcenle birlikde Cennetde sakin ol ve orada rahatlıqla nemetlerimizden istediyiniz yerde yeyin için, tekce bu ağaca yaxınlaşmayın! Yoxsa zalımlardan olarsınız". Şeytan ise o ağacla onları çaşdırıb olduqları yerden çıxartdı Biz dedik: "Bir-birinize düşmen olaraq aşağı enin! Yerde sizin üçün müeyyen olunmuş vaxtadek mesken ve gün-güzeran vardır". (el-Beqere, 34-36).


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 883