canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Möminlerin en üstünü kimdir?

Peyğember (Allahın ona ve ailesine salavatı ve salamı olsun) buyurub: "Ebu Bekr ve Ömer evvelki ve sonrakı nesillerden Cennetde sakin olacaq yaşlı­lar arasında en hörmetli kim­se­ler olacaqlar. Yalnız peyğemberler ve elçiler müstes­nadır". (et-Taberani: "Mu'cemul-Kebir", 257). Möminlerin en feziletlisi Ebu Bekr es-Siddiq, sonra Ömer ibn el-Xettab, sonra Osman ibn Effan, sonra Eli ibn Ebu Talibdir (Allah onların hamısından razı olsun). Amma ümumiyyetle hansı möminin üstün olmağı haqda Peyğemberimiz (Allahın ona ve ailesine salavatı ve salamı olsun) buyurur: "İslamda sizin en xeyirliniz (şerieti) ba­şa düşüb exlaqı en gözel olanınızdır". (İmam Ehmed, 2/467).
Bir gün Peyğember (Ona ve ailesine Allahın salavatı ve salamı olsun) buyurdu: "Size en xeyirliniz barede xeber verimmi?" (Sehabeler) (Allah onlardan razı olsun): "Beli!" - deye cavab verdiler. O dedi: "O kesler ki, onları görende Allah yada düşer! Size en pisiniz barede xeber verimmi?" Onlar: "Beli!" - deye cavab verdiler. O dedi: "Söz gezdirenler, dostların arasını vuranlar, günahsız insanları çetin­liye salanlar". (el-Buxari: "Edebul-Mufrad", 323).
Peyğember (Allahın ona ve ailesine salavatı ve salamı olsun) buyurur: "...Heqiqeten, insan­ların en xeyirlisi borcunu en yaxşı terzde qaytarandır". (Muslim, 4192).
Peyğember (sallellahu aleyhi ve sellem) buyurur: "Yer ehlinden Uca Allaha mexsus olan qablar vardır. Rebbinizin qabları Onun emelisaleh qullarının qelbleridir. Onlardan Allaha en sevimli olanı ise en yumşaq ve zerif olanıdır". ("Sahih el-Cemi", 2163).


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887