canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tasua gununun Namazi

Tasua gününün (Tasua günü, Aşuranın axşamıdır. Yeni Aşura axşamının) emelleri:
 
⏬ Namazlar
 
1⃣Bu gece üçün revayetlerde bir neçe namaz zikr olunmuşdur ki, onlardan biri 2 dene 2 riketli namazdır. Namazın her riketinde "Fatihe" suresinden sonra 50 defe "İxlas" suresi oxunur. Namazı bitirdikden sonra ise 70 defe "Subhanellahi velhemdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber ve la haule ve la quvvate illa billahil aliyyul-azim" zikri deyilir.
 
2⃣Emirel mö’minin İmam Elinin namazı, 4 reket (2 defe sübh namazı kimi) her reketde hemdden sonra ixlas suresini oxu. Namazdan sonra Peyğemberimize ve Ehli beytine çoxlu salavat, onların düşmenlerine ise le’net de .
 
3⃣Bu geceni sabaha qeder ehya saxlamaq (oyaq qalmaq) Hedisde deyilir: "Her kim bu geceni ehya saxlasa Allah Taala üçün bütün meleklerin ibadetini etmiş olar."
 
4⃣ 100 reket namaz. (ye’ni: sübh namazı kimi 50 namaz) her hereketde hemdden sonra 3 ixlas suresini (ye’ni: Qulhvellah surseini) oxu [Niyyet: Aşura gecesinin namazını qılıram qürbeten ilellah]. 100 reketi qılıb qurtarandan sonra 70 defe de: Sübhanellah velhemdü illah vela ilahe illelahu vellahu ekber, vela hovle vela qüvvete illa billahil eliyil ezim.
 
5⃣Hz. İmam Hüseynin(e) qebri kenarında ehya saxlamaq.
 
6⃣. Dua, ibadet ve istiğfar etmek


Şerhler:
*MiSS* [OFF] (24.04.2021 / 23:10)
Cumlemizden
-@sevmisdim*~ [OFF] (01.02.2020 / 22:11)
Allah razı olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 847