canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kişiler ağ qızıl taxa bilerlermi?

Ağ qızıl dedikde temiz platin nezerde tutulursa, istifade etmek olar, çünki şerietde bununla bağlı heç bir qadağa bildirilmeyib.
Lakin bezen ağ qızıl dedikde sarı qızılın üzerine çekilmiş platin ve ya qızılla platinin qarışdırılması nezerde tutulur. Bu halda hemin eşyadan (üzük, saat ve s.) istifade etmek haramdır, çünki Peyğemberimiz (Allahın ona ve ailesine salavatı ve salamı olsun) kişilere qızılı qadağan etmişdir: "Qızıl ve ipek ümmetimin kişilerine haram, qadınlarına halaldır". (el-Buxari: "Libas", 30; Ebu Devud: "Xatem", 3; et-Tirmizi: "Libas", 1).
Bir gün peyğember (Allahın ona ve ailesine salavatı ve salamı olsun) bir adamın elinde qızıl üzük gördüyü zaman onu çıxardıb atdı ve buyurdu ki: "Sizden her hansı biriniz ateş parçasını barmağına taxmağa razı olarmı heç?" Resulullah (sallellahu aleyhi ve sellem) oradan uzaqlaşdıqdan sonra hemin adama dediler: "Üzüyü götür ondan faydalan". Hemin adam cavab verdi: "Resulullah (sallellahu aleyhi ve sellem) onu atdıqdan sonra vallahi onu götürmerem". (Muslim: "Libas", 52).
Eli ibn Ebu Talib (Allah ondan razı olsun) revayet etmişdir ki, "Peyğember (sallellahu aleyhi ve sellem) ipeyi sağ eline, qızılı da sol eline alaraq buyurdu: "Bu ikisi ümmetimin kişilerine haramdır". (et-Tirmizi: "Libas", 1; İbn Meceh: "Libas", 19).
Abdullah ibn Ömer (Allah onlardan razı olsun) revayet etmişdir ki, "Resulullah (sallellahu aleyhi ve sellem) gümüşden bir üzük düzeltdirmiş ve barmağına taxmışdır". (Ebu Devud: "Xatem", 4; et-Tirmizi: "Libas", 43)


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887