canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Marketlerde pul hiylesi

Marketlerde bizi bele aldadırlar –“pul telesi”nden çıxmağın yolları

Son zamanlar vetendaşların mağazalarda en çox qarşılaşdıqları problemlerden biri de malların qiymetinin piştaxtadakı qiymetden ferqli olaraq, "sistem”de daha yüksek gösterilmesidir.

Xüsusile iri supermarketlerde bu cür hallar daha çox müşahide edilir. Nezere alsaq ki, ekser mehsulların qiymeti onsuz da bahalaşıb, marketlerin bu addımı çoxluğun şikayetine sebeb olur.

Problemler bağlı Azad İstehlakçılar Birliyinin sedri Eyyub Hüseynov Sfera.az-a bildirib ki, qeyd olunan faktlar süni qiymet artımının nümunesidir:

"Piştaxtalarda qiymet aşağı gösterilse de, kassada ferqli olduğunun şahidi oluruq. İllerdir, bununla bağlı bize de çoxsaylı şikayetler daxil olur. Marketler bunu bilerekden edir ki, istehlakçılar celb olunsun ve neticede ondan çoxlu pul çxısınlar. İstehlakçıların texminen 70 faizi verilen çeklere baxmır, qiymetlerden xebersiz olurlar. Hemçinin marketlerin böyük bir hissesinde malların adı qeyd edilmir. Bu yolla istehlakçıları aldadırlar. Bax, bu faktlar da ele süni qiymet artımıdır”.

Ekspert vurğulayıb ki, hetta şeherin merkezinde olan iri supermarketlerde bele istehlakçılar aldadılır:

"Meselen, kartla ödeniş zamanı bilerek artıq pul çıxırlar. Ona göre de, tövsiye edirem ki, mütleq çeke baxsınlar, o cümleden kartla ödeniş zamanı telefona gelen sms-e yerindece fikir versinler. Çünki bu problem her zaman yaşanır. Bele hallarla qarşılanda 1952 nömresi ile elaqe yaradıb, İqtisadiyyat nazirliyine melumat vermek lazımdır. Istehlakçı piştaxtada gördüyü qiymeti ödemeli ve rehberlikden qiymetin deyişdirilmesini teleb etmelidir. Adeten "qiymeti deyişdirmek yadımızdan çıxıb” deyirler. Amma yalandır”.

Müsahibimiz bildirib ki, istehlakçılardan şikayetler daim artmaqda davam edir: "Heç bir azalma yoxdur. Xüsusile onlayn ticaretle bağlı şikayetler yağış kimi yağır”


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7344 / 1090