canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qeza hallarinda deymiş ziyan

Son vaxtlar Bakı şeherinde baş veren intihar hadiselerinde maraqlı situasiya üze çıxır. İntihar eden şexs özünü binadan atarken avtomobilin üzerine düşür ve avtomobile kifayet qeder ciddi ziyan deyir. Bele olan halda ortaya sual çıxır: İntihar eden şexs dünyasını deyişerse avtomobile deymiş ziyan kim terefinden ödenilmeldir?

Eger avtomobilin kasko sığortası varsa hemin kasko sığorta çerçivesinde sığorta teminatı alına biler. Çünki bu deymiş ziyandır. Eger avtomobilin kasko sığortası yoxdursa onda deymiş ziyanı iki variantla almaq mümkün olur.

Birinci variant ondan ibaretdir ki, intihar edenlerin bezileri çox nadir halda ola biler ki, onu intihara kimse sövq eleyib. Qüvvede olan Cinayet Mecellesinde özünü öldürme heddine çatdırma ile bağlı müddea mövcuddur. Hemin cinayetde kiminse teqsiri olduğu sübuta yetirilse, özünü öldürme heddine çatdıran adam hem de özünü öldürme ile bağlı deymiş ziyanı da qarşılamalıdır. Nezeri cehetden bu mümkündür. Lakin bu, intihar hadiselerinin demek olar ki, minde birinde sübuta yetirilir.

İkinci variant da onda ibaretdir ki, intihar eden şexs sadece öz iradesi ile öz heyatına qesd edib. Bele olan halda nezeri cehetden mümkündür ki, Mülki Mecelleye göre onun miras aktivleri qalıbsa (mülkü ve ya bankda pulu qalıbsa) hemin miras aktivleri çerçivesinde zererçekmiş onun varislerinden maddi ziyanın ödenilmesini teleb etsin. Amma miras aktivleri yoxdursa bu zaman özüne qesd eden şexsin aile üzvlerinden deymiş ziyanın evezinin ödenilmesi teleb edile bilmez. Yeni melum olsa ki, intihar eden şexsin meselen bankda 50.000 manat pulu ve ya evi, maşını var, o zaman zererçekmiş şexs deymiş ziyanı onun ailesinden teleb ede biler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7347 / 922