canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Uşağın sağlam olması üçün ne etmeli? - Meşhur ukra

Uşağın sağlam olması üçün ne etmeli? - Meşhur ukraynalı pediatrın 10 mesleheti

Bütün analar isteyer ki, uşağı sağlam böyüsün ve mümkün qeder az xestelensin, ümumiyyetle ise ağrımasın. Bes bağçaya, mektebe geden uşağı mikrob, virus ve müxtelif infeksiyalardan qorumaq mümkündürmü?

"Elbette mümkündür" - deye meşhur ukraynalı pediatr Yevgeni Komarovski düşünür.

Mümkün qeder temiz hava

Uşağınızı mümkün qeder temiz havaya çıxarın. Buna göre de televizora, kompyutere ve benzer qurğulara "yox" deyin, uşağı da götürüb parka, uşaqlar üçün temiz havada nezerde tutulmuş eylence merkezlerine yollanın.

Yadınızda saxlayın: qaçmaq, tullanmaq, yellenmek, sürüşmek, futbol oynamaq uşağın "işidir". Demeli onu ele geyindirmek lazımdır ki, aktiv hereket ede bilsin ve terlemesin.

Yayda uşağı en meşhur, elit kurort merkezlerine yox, kende aparın. Güclü immunitet üçün temiz havadan, ağacdan derilmiş meyveden, inekden indice sağılmış südden, çayda çimmekden ve ot üstünde ayaqyalın qaçmaqdan yaxşı heç ne ola bilmez.

Nene ve babayla keçirdiyi yay erzinde yığdığı enerji uşağınıza 1 il üçün bes edecek.

"Temizlik, temizlik" deyib uşağı bezdirmeyin

Yüksek gigiyena qaydaları ile böyüdülen, temizliye öyrenceli uşaq virus ve mikroblar üçün ideal "yer"dir. Az miqdarda toz ve çirk onun immun sistemini çökdüre biler.

Buna göre de gezmeye gedende, alma elinden yere düşerse, onu götürüb salfetle silin ve verin yesin. Qorxulu heç ne olmayacaq.

Apteklerde satılan dermanlarla başınızı qatmayın

Çünki bu, bütün hallarda kimyevi maddelerden hazırlanır. Çalışın ki, uşaq bütün vacib vitaminleri tebii yolla - meyvelerden, terevezlerden, göyertilerden elde etsin.

Uşağı mecburen yedizdirmeyin

Eger uşaq sağlamdırsa, amma yemek istemirse, demeli gunah valideynlerdedir. Yemek istemirse, uşağa top verin oyansın, qaçsın, tullansın. Onda göreceksiniz ki, uşaq özü "ana, yemek isteyirem" deye qışqıracaq.

Çox şirniyyat yemesine icaze vermeyin

Tez hezm olan karbohidratlar -


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 629