canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Avropada qadın haqqlarina tesnifat

Avropadakı qadın zorakılığı ile bağlı statistikalara aid paylaşımımla bağlı bele bir tesnifat verim.

Evvela, Avropada olan qadın zorakılıqlarının çox olmasını göstermekle bizdekilere haqq qazandırmaq ağılsız ve edaletsiz yanaşma olardı. Mesele sadece birinin demonlaşdırılması zemininde digerinin ilahileşdirilmesidir ki, bu da yanlışdır.

En çox söylenen fikir budur ki, Avropada qadına qarşı haqsızlıq olsa da, hüquq sistemleri yaxşıdır. Yeni, olası haqsızlıqdan sonra qadınların meselesine baxılır.
Bele deyek, 15 yaşlı bir uşaq zorlanır ve en pis halda hetta öldürülür. Bu uşaq hemin travmanı yaşadıqdan sonra ve ya öldükden sonra hüquq nese etse ne deyişecek? Zorlanan qız qayıdacaq ve ya psixoloji durumu düzelecek?
Eger hüquq çox güclüdürse Avropada bes onda niye şiddet yene var?
Sual sadedir: Şiddet olandan sonra ne baş verir yox, şiddet niye olur?
Mesele budur.

Bizde şiddetin sebebi iqtisadi ve cahillikdirse, Avropada iqtisadi durum normal, cahillik de bizden az, özüde hüquqi sistem mükemmeldirse bes niye orda şiddet olur?
Demeli, Avropanın da ayrı çox problemleri vardır ki, bunu İstanbul konvensiyası zad hell etmir. Hetta belke de tebliğ olunan ifrat azadlıqlar eks-tesir effekti yaradır.

Qadınların iqtisadi problemleri, cemiyyetdeki cahillik xüsusiyyetleri yönünde deyişimler olmasa birbaşa hansısa konvensiya ile heç bir problem hell olunmaz. Avropanın müeyyen standartları burda birbaşa alınmaz. Avropanın o qeder örnek standartları vardır ki, niye ancaq bu İstanbul konvensiyasi göze soxulur?

Baxın, dünyada esas mesele budur ki, müzakireye qoyulan mövzunun mahiyyetine baxın:
Fahişelik leqal olsun yoxsa yox?
Ekseriyyet deyir ki, Avropa hüquqi dövletdir, çünki orda fahişelik qanunidir. Bizde yox.
Ancaq niye heç kes demir ki, ümumiyyetle fahişelik niye baş verir?
Niye heç kes demir ki, qadın niye fahişe olur? Niye bedenini hansısa parazit kişilere satmaq mecburiyyetinde qalır? Bunu hüquqla ve ya hüquqsuz satanda ne deyişir?


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7348 / 683