canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"Enerji vaisteleri"

Güclü iqtisadiyyata malik ölkelerin enerji teminatında atom-nüve stansiyaları önemli rola malik olub ve hele de olmaqda davam edir.

Tesevvür edin ki, böyük bir şeherin elektrik teminatını ve ya iri senaye kompleksinin işlemesini temin etmek üçün enerjiye ehtiyacınız var. Ya min vaqon kömür yandırmalısız, ya neft-qaz, ya da böyük bir çayın qabağını kesmelisiniz.

Diger bir variantda ise 10 nefer yaxşı mühendis tapıb bir neçe kq uranla bunu etmelisiz. Bugün super dövletlerin ekseri de bundan istifade edir zaten.

Dünyada en böyük enerjiye sahib Güneşdir. Ancaq hele ki, Güneşden alınan enerjinin ümumi potensialı 2%-dir.
Güneş enerjisini diger yanacaq enerjisi ile evezlemek üzerinde işler gedir. Ancaq faktiki reallıq odur ki, hele ki bununla sadece elektrik lampalarını işıqlandıracaq potensial vardır. O da dediyim ki, cemi 2%-dir hele ki.

Yeni, Avropa 5 ile enerji inqilabı edecek, ABŞ 3 ile alternativ enerjilere keçecek kimi söylentiler hele ki Elon Musk`ın nağıllarına benzeyir. Bu proses baş verse bele hele çox zaman teleb olunacaqdır bu deyişime.

Xüsusi qeyd edim ki, dünya enerji telebatının 38%-ni hele kömür ödeyir. 19-cu esrin texnologiyasına uyğun kömürle işleyen İstilik Elektrik Stansiyaları planetimizin hele ki en böyük enerji teminatçısıdır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7351 / 1259