canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Aristokratik duel)

Aristokratik sinfi yaratmis, yani aristokratiya donemi kecirmis toplumlarda "duel" enenesi vardir.Aristokrat sinfi yaratmamis, aristokratiya donemi kecirmemis toplumlarda ise duel deyil, "tele" (pusu) geleneyi hakimdir.
Anadolu turkleri ve erebler kimi aristokratiya donemi kecirmeyen toplumlarda enenevi olaraq reqibi ve ya dusmeni meglub etmeyin yolu ona pusu (tele) qurmaqdan kecir.
Amma avropalilar, ruslar, farslar, yaponlar ve elece de azerbaycanlilar aristokratiya donemi kecirdiyi ucun bu toplumlarda reqible veya dusmenle problemi hell etmek ucun onu uzbeuz "duel"-e cagirmaq enenesi vardir.
Folklorumuzda da bu enene koroglu ile gizir oglu mustafa beyin duele cixaraq doyusmesinde,"kisi kisini arxadan vurmaz" kimi deyimlerde ozunu gosterir. Bu duel enenesi hele de yasamaqdadir.Misalcun munaqisesi dusen genclerimizin bir-birini uzbeuz "sohbete" (razborkaya) cagirmasi aristokratlardan (beylerden xanlardan) qalan bir duel enenesidir.
Munaqiselerini hell etmek ucun genclerimizin bir-birini "arxadan vurmaq" ucun "tele" qurmayib birbasa uzbeuz "duel"-e cagirmasi eslinde musbet bir enenedir.Mehz bu "duel" enenesi tekamul pillekeninde bizim ereblerden,turklerden, afrika toplumlarindan en azi bir pille yuksekde durdugumuzun gostericisidir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7364 / 484