canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kosmosda otel ve Elon Musk

Elon Musk'ın son günler qlobal dünya gündemine saldığı mövzularından. Yene ekseriyyet tiraj-tiraj paylaşdı bu xeberi:
Kosmosda otel yaradılacaqmış.

Bu otelde adamın biri 5 milyon dollardan 3 günlük dünyanın etrafında kosmosda dövre vuracaq, otelde qalacaq, eylenecek. Ele bil Four Season zaddır. Her turda da 400 adamı Elon Musk abimizin Falcon raketleri daşıyacaqmış. Bele çox rahat. Ele bil Bileceriden 28 maya qatar zaddı.

Heqiqeten de dünyanı elm vasitesiyle trollamaq qeder eclaf bir şey çox az olar.

Evvela, bele deyim ki, bunun elme ne faydası? Tutaq ki, bunu ede bilirik. Adambaşı 5 milyondan her reys 2 milyard edir. 30 reys 60 milyard edir. 10 Azerbaycan boyda dövletin bir illik ümumi geliri demekdir bu.
Men heyasız kapitalist görmüşdüm, ancaq bu qeder arsız ve pul herisi birisini ne görmüşem, ne de eşitmişem.
Adam utanmadan da deyir ki, beşeriyyeti xilas etmek funksiyası var. Tek meqsedi budur. Bu beşeriyyeti ve onun gelirlerini heçe mehv etmekdir.

Gelim mövzunun reallaşma meselesine. Buna inanan insanlar yeni heç olmasa bir defe maraqlanıblar ki, kosmosda otelin hereketini qoyuram hele bir kenara, kosmosa qalxış ve eniş prosesi nece olur?
Kosmosa qalxış ve eniş prosesi kapsulalarla heyata keçirilir. Qalxan raket kapsulaları atır ve o gedib bitişir diger qurğuya. Eyniyle de qayıdanda kapsula ile enirler aşağıya. En çetin proses qayıdışdır. Çünki Yer küresi ele bir atmosfer tekamülü keçib ki, ona daxil olan istenilen cisme güclü müqavimet gösterir. Meteoritler niye yanır atmosferde zenn edirsiniz? Kapsulalar buna dözsün deye xüsusi materialdan hazırlanır.
Baxın, NASA 70 ildir kosmik sahede tedqiqatlar aparır, astronavtlar yetişdirir. Hele indiyene kimi NASA asttonavtlarını kapsula ile quru saheye tullaya bilmir. Suya atır. Bu prosesi icra ede bilen sadece Sovet kosmik elmi idi ki, quruya enişi heyata keçirde bilir. Bugün ABŞ daxil her kes enişi daha çox Baykonura niye edir zenn edirsiniz?
Ayrıca, kosmosdan yere adi adam bele ene bilmez.


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 757