canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kolektiv davraniş formalari

Tebiet ve tekamul yalniz kollektiv davranis ve kollektiv dayanisma qabilyyetine sahib olan canli novlerine yasil isiq yandirir.Ferdi yasama ise qirmizi isiq yandirir. Bunu, eyni fiziki qabilyete sahib olan aslanlar ve pelenglerde gore bilerik. Kollektiv davranis formasinda yasadiqlari ucun aslanlarin sayi tebietde kifayet qeder coxdu, bu ozelliye sahib olmayan ve ferdi (tek) yasayan pelenglerin ise nesli tukenmekdedi.
Milletler de beledir, kollektiv davranis qabilyetine sahib milletler tekamulden qalib cixaraq soyun davam etdirecek. bu ozelliye sahib olmayan milletler ise tekamul terefinden tarixin tozlu zibiliyine gonderilecek.

Kollektiv davranis qabilyeti cemiyet ve dovlet terefinden yaradilmis qanunlara konullu riayet etmek demekdir.Misalcun yolda polis olmadigi halda qirmizi isigi kecmemekdi, kuceye zibil atmamaqdi,vezifeye kecende rusvet almamaqdi,oz menfetin namine basqalarina ziyan vurmamaqdi.
Butun bunlari etdiyin halda yani rusvet alirsansa,ogurluq edirsense,yolda qirmizi isigi kecirsense, kuceye zibil atirsansa, oz menfetin namine basqalarina ziyan vurursansa demeli cemiyete ve dovlete-yani 10 milyonluq kollektive ve onun qanunlarina tupurmus olursan.
Kollektiv davranis qabilyeti oz evinin icinde yaratdigin mukemmeliyi evinden kenarda-kucede, yasadigin rayonda ve olkende de yaratmaga calismaq demekdir.

Siravi azerbaycanlini ise olkenin ve xalqinin geleceyi esla maraqlandirmir. Onu maraqlandiran tek sey ozunun ve ailesinin geleceyidir.Siravi azerbaycanli oz evinin icinde her sey dizayn eder, intizamda saxlayar, misalcun evinin icinin zibillmez,decel usaqlarin heyetindeki agaclari sindirmasina, mebelleri sindirmasina icaze vermez.Yani oz evin sahiblenib mukemmel olmasina calisar, ama eyni hemin azerbaycanli evinden ve heyetinden kenarda-kuceye cixanda artiq her sey yaddi ona. Kuceni zibileyer,kucedeki agaclari da ozu sindirar.
Siravi azerbaycanli evini sahiblenib qorudugu halda olkeni sahiblenib qorumaq istemez.Ölkeni dagidan memurlarin evlerine


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7360 / 1047