canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Budce kesiri !!!

2-ci dunya muiharibesi neticesinde yerlesdirilmek istenilen dunya iqtisadi duzeninin temel daslarindan biri budce kesiri idi.(budce kesiri,yani istehsal etdiyiniden daha coxunu istehlak etdiyinde budcede yaranan kesir. Bu kesiri duzeltmek ucun de mutleq borc almaga mehkumsan).
Bu duzenin planlayicilarinin planina gore atlantik deyilen "cekirdek" olkeler, yani amerika ve qerbi avropa surekli olaraq budce artigi verirken diger butun olkelerin budce kesiri vermesi dusunlumusdu.

Belece "cevre" olkelerinin budce kesirlerinin "cekirdek" olkeleri terefinden qarsilanmasi, bu sekilde de "cevre" olkeler kasiblasarken, "cekirdek" olkelere surekli olaraq cevreden resurs transferinin teskili ongorulmusdu.

Uzun sozun qisasi,2 ci dunya savasindan once silahlarla gerceklesdirilen somurgeciliyin savasdan sonra cevre olkelerinin budce kesirleri ve bu kesirleri baglamaq ucun verilecek borcun faizleri ile gerceklesdirilmesine calisilmisdir.

Bu oyunu pozan olke ise yaponiya olmusdur.Yaponlar bu oyunu hemen anlamislar ve budce kesiri yerine surekli budce artigi vermeyi, yani istehsal etdiklerinden daha az istehlak etmeyi savasdan sonra adeta yeni bir din halina getirib ekonomik politikalarinin temeli halina getirmisler.Yaponiyanin izlediyi politikanin ugurunu goren koreya ve tayvan da yaponiyanin acdigi yolu takib ederek yerlesdirilmek istenilen yeni atlantik merkezli sistemi komaya soxmusdur.
Nehayet neheng cin yapon yolunu izleyerek atlantiik merkezli sisteme olumcul zerbe vurmusdur.
Neticede bu gun dunyada her sey bu sistemin planlayicilarin dusunduklerinin tersine olmusdur.
Yani, dunyada en boyuk budce artigi yaratmasi planlanan amerika dunyanin en boyuk budce kesirini vermekdedir. en boyuk budce kesiri vermesi dusunulen olkeler ise budce artigi veren olkelere cevrilmisller.Bu budce artigi neticesinde yaranan artiq sermayeni ise budce kesirini odemek ucun amerikaya borc olaraq vererek amerikadan ozlerine faiz yolu ile surekli resurs transfer etmekdediler.Yani


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 770