canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qadın ve Kişi munasibetleri

Son günlerde feminist Nermin Şahmarzadenin profilinin qırılması ve mesajların insanlara teqdim edilmesi bizim olduqca maraqlı ve tesdiq edici faktlar qoydu ortaya. Evvela iki meseleye qısaca diqqet çekek, sonra mövzu haqqında fikrimizi bildirek.
1. Kiminse Feysbuk profilinin qırılması ve mesajlarının yayılması olduqca yanlış haldır. Bunu qanun pozuntusu sayırıq ve qetiyyetle qınayırıq. Feqet artıq bu hal baş verib ve olan olub. Mesele her kese agah olduğu üçün qeyd aparmağı mümkün saydıq.
2. Mesajların içinde saxta formada düzeldilmiş mesajlar var idi ki, buna biz de etiraz etdik. Lakin bütün mesajlar saxta deyil. İntim mövzuda olan mesajların hamısı reallığı eks etdirir. Bunu hem etraflı sübut etdi profili qıran adam, hem de Ömer Xeyyam kimi ferdler özleri aşkar formada yazdılar ki, düzdür, etmişik, yaxşı etmişik.

Nermin Şahmarzadenin intim mesajlarında olduqca maraqlı ve diqqeti celb eden mesele var. Mesajların demek olar hamısında mazoxist (Mazoxizm - ezilmeyi, tehqir olunmağı sevmek) faktlar var idi. Nermin yazdığı mesajlarda oğlanların onu alçaltmasını, ezmesini isteyir ve bundan zövq aldığı görünür. Maraqlıdır, ne üçün qadının vurulmasına, tehqir olunmasına qarşı çıxan bir insanın özüne bu şey edilende xoşuna gelir? Bunun sebebi nedir? Bunun sebebi Ziqmund Freydin tebirince desek “Qadın Mazoxizmi”dir.

Ziqmund Freyd qadın mazoxizmi haqqında ilk yazısını 1924-ci ilde yayımlayıb. Freyde göre qadınlarda hedden ziyade mazoxist meyillenmeler var. Yeni, qadın vurulmaqdan, tehqir olunmaqdan bir zövq alır. Freyd bunu elektra kompleksine bağlayır ve sebebini anaya qarşı haqsızlığın evezi kimi açıqlayır. Lakin düşünürem ki, bu izah bir qeder yanlışdır. Bu meselenin izahı eslinde tamamile biolojidir.

Tekamül prosesinde baş veren hadiseler bizim kimliyimize olduqca ciddi tesir edir. Tekamül prosesinde insanlarda qadınlar doğurucu ve baxıçı, kişiler ise qoruyucu ve getiricidir. Yeni, qadın dünyaya övlad getirir ve ona baxır, böyüdür. Kişi ise onların qidasını


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7361 / 1003