canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyaya baxış

19-cu esrin sonlarından etibaren qlobal kapitalist cebhe, menafeler ve ziddiyyetler o seviyyeye gelmişdi ki, ard-arda iki böyük dünya müharibesi oldu.

1-ci Dünya Müharibesinde milyonlarla insan helak oldu. Alman kapitalizminin dünyaya ağalıq etmek isteyile birge Rusiya, Osmanlı ve Avstriya kimi esrlerin imperatorluqları mehv oldu.

Üzerinden 20 il (bir nesil) keçenden sonra yeni bir dünya müharibesi başladı. Bu defe de alman kapitalist-faşizmi meğlub oldu. Daha çox milyonlar helak oldu, beşer tarixinin en böyük insani facieleri yaşandı.
2-ci Dünya Müharibesinin neticeleri çox ağır ve texmin olunandan da pis oldu. Milyonlarla insan ölümleri bir kenar (zaten beşer tarixinden beri müharibeler insan öldürmüşdür) bu dehşetli müharibe dünyanın resurslarını portağal kimi sıxıb suyunu çıxardı. Ekologiyaya bele ziyan vuruldu. Dövletler milli servetlerinin müeyyen faizini itirdiler.

Bunlar hele top, tank, teyyarelerle edildi. 2-ci Dünya Müharibesi 1945-de bitse bele, ziddiyyetler vardı. Bu defe olan ziddiyyet kapitalizme daha da tehlükeli olacaq qeyri-kapitalist güc idi.

2-ci Dünya Müharibesini atom bombası sonlandırdı.
Düşünürem ki, qlobal kapitalist müharibelerini sonlandıran yegane sebeb ele atom tipli yeni planeti mehv edecek silahlar oldu. Eger tank, top, teyyare ile davam edilseydi maksimum 20 ile kapitalizm ile sosializm bu defe daha ağır müharibeye girecekdi.

Yeni, siyasi dünya üçün her iki evvelki müharibenin fesadları vecsizlik prinsipine uyğun önemsenmeyecekdi. Zaten insanlıq ondan evvelki hansı müharibelerden netice çıxardıb ki?
İnsan telefatları, qlobal resursların azalması, ekosistem anlayışları ikinci derecedir.
Ancaq 3-cü bir dünya müharibesi birbaşa planetin özüne qesd olacağı üçün baş vermedi. 2-ci Dünya Müharibesinden sonra herbi elmi-texnoloji irelileyişler planeti mehv edecek seviyyeye çatdı.

Anlaşılan odur ki, atom kimi silahların hazırlanması ve bunun ilk olaraq ikinci bir ölke terefinden elde edilmesi dünyada qlobal isti


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7362 / 868