canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xoşbextlik bir miras deyil...seferdir

Evvel evlendiyimizde heyatın daha yaxşı olacağına inandırırıq özümüzü. Evlendikden sonra, bir uşağımız olduqdan hetta sonra biri daha olduqdan sonra heyatın daha yaxşı olacağına inandırırıq özümüzü. Sonra uşaqlar kifayet qeder böyük olmadıqları üçün hirslener, onlar böyüyende daha xoşbext olacağımıza inanırıq. Bundan sonra, yetkinlik dövrlerinde uşaqlarla daha çox vaxt ayırmaq lazım olduğu üçün hirslenerik. Özümüze uşaqlarımız bu dövrden çıxanda daha xoşbext olacağımızı, yeni bir avtomobil aldıqda, gözel bir tetile çıxanda, teqaüde çıxanda, heyatımızın dörd dördlük olacağını söyleyerik. Gerçek ise bu andan daha yaxşı bir vaxt olmadığıdır.
Eger indi deyilse ne vaxt?
Heyatınız her zaman mücadelelerle dolu olacaq. En yaxşısı bunu qebul edib her ne olursa olsun xoşbext olmağa qerar vermekdir. En sevdiyim sözlerden biri Alfred D.Souza’ya aiddir. Deyir ki;
“Uzun zamandan beri heyatın- “gerçek heyatin” başlamaq üzre olduğu teessüratındaydım. Lakin her zaman yolumun üzerinde bir manee, öncelikle çatılması lazım olan bir şey, bitmemiş bir iş, ayrılmalı vaxt, ödenilmeli bir borc oldu. Sonra heyat başlayacaqdı. Nehayet, anladım ki, bu maneeler menim hayatimdır. ”
Bu görüş baxış aspekti xoşextliye geden bir yol olmadığını gösterdi. Xoşbextlik yoldur, ele ise sahib olduğunuz her anın qiymetini bilin ve xoşbextliyi, vaxtınızı xercleyecek qeder özel biriyle paylaşdığınız üçün, ona daha çox deyer verin. Unutmayın, zaman heç kim üçün gözlemez.
Eledirse….Mektebi bitirene qeder, 100 milyard qazanana qeder, övladlarınız olana qeder, övladlarınız evden ayrılana qeder, işe başlayana qeder, evlenene qeder, cüme gecesine qeder, bazar seherine qeder, yeni bir avtomobil, ya da ev alana qeder, borcları ödeyende qeder, yaza qeder, yaya qeder, payıza qeder, qışa qeder, maaş gününe qeder, teqaüdçü olana qeder, ölene qeder …
Xoşbext olmaq üçün içinde olduğunuz “AN” DAN DAHA YAXŞI BİR ZAMAN OLDUĞUNA inanmaq üçün gözlemekden imtina edin.
XOŞBEXTLİK bir miras DEYİL, bir seferdir….

Pedaqoq


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 914