canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ayәtullah Sistanidәn nәsihәtlәr

1. Bu gün bağışlanmamış növbeti güne çıxma, bütün seyini buna yönelt, ömre vefa yoxdu.

2. Exlaqını kamilleşdir. Bu, başqalarını düzeltmeye çalışmaqla deyil, özünü budamaqla reallaşan hadisedir. Sabaha heç bir zemanet yoxdur.

3. Allah ve dininin abrını qoru, eger bunu ede bilmirsense, ictimaiyyetde dindar kimi görünme. Bir gün her şey gec olur.

4. Seni incitseler bele, istisnasız olaraq valideynlerine xidmet et, xoş reftar göster. Qurtuluş onlara xidmet etmekdedir. Elmle, dövletle, nüfuz ve selahiyyetle aça bilmeyeceyin qapılar üzüne açılacaq.

5. Öz halal ve qanuni isteyine uyğun irade göster, bu halda kainatın nizamı o istiqmete deyişecek. Haram da beledir, ona doğru irade gösterdinse, bütün nizam onun baş vermesi üçün seferber olur. Sen de ele sanırsan ki, haram özü seni tapır. Müqeddimeler sendendir.

6. Namazı heyatın merkezine getir, onu ilk vaxtında qılmağı özüne şert qoy. Bütün işlerini (istisnasız) namaza göre müeyyenleşdir. Allaha iman getiren adam üçün namaz varsa, her şeyin menası var, namaz yoxdursa, onun qurtuluşu mümkün deyil, çünki namaz dindarın emellerinin meyarıdır.

7. Namehremden uzaq gez. Hz. Elinin hereminin girişinde solda defn olunmaq şerefine nail olmuş böyük arif Müqeddes Erdebili hemişe Allaha bele dua ederdi. "İlahi, meni namehremle sınağa çekme".


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 903