canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Rusiya ve Rus Coğrafiyasi

Rusiya ve Rus cografiyasi (orta avrasiya) her zaman militarizmin, avtoritarizmin veteni ve qalasi olub. Liberalizmin, kosmopolitizmin, pasifizmin, demokratiyanin veteni ise 17 ci esrden ingilteredir.
Mehz buna gore bu 2 ferqli zehniyyetin hakim oldugu olkeler artiq nece esrdi ki GREAT GAME-nin (boyuk oyun) barismaz terefidiler, Bir-biri ile reqibdiler hetda dusmendiler.
Mesele putinde deyil, tarix boyu bu torpaqlarin yetisdirdiyi insanlar putinoid tipde olub. Ehillesmeyen, ipe-sapa yatmayan bezpridel tip-apaci olub, avtoritet xarakterli olub.
Mehz buna gore tarixin topdagitmaz imperyalarini-roma, bizans ve iran imperatorluqlarini mehz bu torpaqlardan gelenler yixmisdir.
Evvel bezprideliyi bu cografiyadan (orta avrasiyadan) gelen ve roma imperyasin yixan barbarlar etmisdir.
Ondan sonra bezpridelik bayragi bu boyuk torpagin diger sakinleri olan turklerin eline kecmisdir.
Turkler yorulub gucden dusenden sonra ise liderliyi monqollar ele kecirmisdir.
İndi ise bezpridelik bayragi ruslarin elindedi.
Ne vaxtsa ruslar yorulub zeifleyende ise bezpridelik, avtoritarliq bayragin bu torpagin diger sakinleri devr alacaq..
Buna subheniz olmasin, cografiya genetikdir, irsiyetin deyismir.
Bunu bele olmasinin sebebi bu cografiyanin neheng quru parcasi olmasdir.Boyuk quru parcasi ticaretin inkisafini engelleyir, mane olur ve buna gore de milliyetinden asili olmayaraq bu boyuk cografiyanin sakinlari medeni tacir olaraq deyil, bezpridel avtoritet xarakterli apaciler olaraq yetisir.
Leninin sozu olmasin, ne etmeli?
Bu cografiyanin insanlarinin bezpridel, avtoritet tipli deyil, ipe-sapa yatan medeni tacir kimi yetismesi ucun bu boyuk quru parcasinin ortasinda okeana cixisi olan boyuk denizler insa edilmelidir ki ticaretin onundeki engel ortadan qalxsin.Ticaret inkisaf etsin.Tacir sinifi yaransin ve netice de bu cografiyanin insanlari bezpridel-avtoritet xarakteri terk ederek zaman icinde medenilessin-liboslashsin, kosmopolitleshsin ve demokratikleshsin.
Ona gore de putini


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 907