canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Şima axını-2" layihesi

ABŞ hökumeti "Şimal axını-2" layihesini heyata keçiren şirketlerden derhal işi dayandırmağı teleb edib.

Eks halda, onlara qarşı sanksiyalar tetbiq olunacaq. Dövlet katibi Blinken bu barede xeberdarlıqla çıxış edib.

İndiyedek 18 Avropa şirketinin layiheden çekildiyi melumdur. Lakin Merkel hökumeti layiheni başa çatdırmaqda israrlı görünür. Rusiyadan Baltik denizi vasitesile Almaniyaya uzanan boru kemerinin 95%-e yaxını hazırdır, texminen 140 kilometrlik hissesi qalıb.

Bayden seçildikden sonra Almaniya kimi deyerli müttefiqi incitmemek ve Tramp dövründe müeyyen zerer görmüş elaqeleri temir etmek üçün bu meselede güzeşte meylli idi. Lakin bir terefden Konqres buna qeti şekilde qarşı çıxdı, diger terefden de, bele görünür ki, Bayden mövqeyini deyişerek Rusiyaya geosiyasi ve maddi faydalar getirecek bu layiheni engellemeye davam etmeyi zeruri sayıb.

Onu da qeyd etmek lazımdır ki, Almaniyanın özünde layihe ile bağlı konsensus yoxdur. Mövcud hökumet - xristian birlik partiyaları ittifaqı (CDU/CSU) ile sosial demokratlar (SPD) layiheye feal destek verseler de, süretle nüfuzunu artıran ve son sorğulara esasen reytinqine göre 2-ci yere yükselmiş Yaşıllar layiheye qarşı çıxır. (Ekoloji qeyri-hökumet teşkilatları da o cümleden.) Payızda Bundestaqa keçirilecek seçkilerden sonra yaşılların içinde olduğu bir koalisiya qurulması ehtimalı var.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 806