canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Abş ve Rusiya qarşıdurması

ABŞ ile Rusiya arasında münasibetler çox kritik yönde inkişaf edir. ABŞ prezidentinin Putin haqqında dediyi emosional sözler, iki ölke arasında münasibetleri "soyuq müharibe-2" moduna keçirir.
Meni narahat eden odur ki, ABŞ ve AB ölkelerinin Rusiya ile münasibetlerin gerginleşmesi Kremlin qonşularının başında çartlaya biler.
Şimal qunşumuzun Qerble münasibetlerinin keskinleşmesi qısa vadede Putin rejimini güclendirir, daxili tenqidçilerin mövqeyini zeifledir, onları Qerbin "agenti" kimi teqdim edilmesine Kremle fürset yaradır. Orta ve uzun vadede ise tebii ki, Rusiyanı zeiflede bilecek addımlar atılır, amma qısa zaman kesiminde çox tehlükeli durum yaranır. Meselen, sabah Kreml Donbasa qoşun yeritse, Ukraynanın şerqini tam işğal etse ve bunu "öz vetendaşlarımızın qorunması", adı altında atsa, Qerb buna nece mane olacaq?! Bu gün Donbasda artıq 500 min insana Rusiya pasportu paylanılıb, bunu behane edib qoşun ora girse resmi Vaşinqton, Brüssel hansı addım atacaq?! Beyanat verecek? Sanksiya qoyacaq?! Axı işlemir bu sanksiyalar, ne qeder ki, neft 60 dollardan, qazın her 1000 m3-i 250 dollardan bahadırsa, sanksiyalar heç bir effekt vermir. Başqa ne edecekler? Rusiyanı SWIFT sistemden çıxacaqlar? Bu mümkün deyil axı - hemen Kreml Rusiya erazisinde olan 400 mlrd. dollarlıq xarici yatırımı millileşdirecek, Rusiya bu sisteme Çin vasitesi ile qoşulacaq. Başqa ne edecekler? Rusiyadan neft-qaz almayacaqlar?! Bu da mümkün deyil, AB qaz ehtiyacının 35-40%-ni Rusiya verir, Şerqi Avropa neftayırma zavodları Ural markalı Rusiya neftine göre quraşdırılıb ve o zavodlar böyük pul qazanırlar, bundan imtina edeceklermi?! Mence, yox, ona göre de, yaxın zaman kesiminde ABŞ-Rusiya qarşıdurnası çox keskinleşerse, bu Ukraynanln, Moldovanın, Gürcüstan, Ermenistan ve Azerbaycanın başında çartlaya, Kremli yaxın ertafında daha aqressiv olmağa teşviq ede biler...


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 846