canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Novruz bayramınızı tebrik edirem

Eziz hemvetenler, dostlar sizi spesifik formada, tarixi, elmi, qedim menevi deyerlere mexsus formada tebrik etmek isteyirem.

Novruz bizim xalqın ne qeder qedim tarixe malik olduğunun göstericisidir.
Bu bir kimlikdir hem de.

Sistemli tarix, felsefe, din, elm Zerdüştden başlayır desek yanılmarıq. Eyni zamanda beşer tarixinin ilk bilinen sosialisti de mehz Zerdüşt olub.

Ancaq men eminem ki, Novruz kimi enene Zerdüştden de qabaq olub. Çünki men insan ve odun tarixini, tekamülünü araşdıraraq bunu deyirem.
Bu o qeder qedimdir ki, Afrikadan bizim coğrafiyaya ilk insanların köç tarixine qeder gedib çıxır.

Esaslandırdığım nüans budur:
Hele Homo Erectus (en qedim insanlar) texminen 2 milyon il evvel Afrikadan Mesopotamiya, Misir, Qafqaz üzerine köç etmişdir. Ve tesadüfi deyildir ki, ele hemin erefelerde, yeni insanın ilk odla tanış olduğu, en esas da odu özünün kontrol ede bildiyi, yandıra bildiyi erefeler de texminen 2 milyon il hesab olunur. Bu dövre aid arxeoloji kül qalıqlarının aşkarlanması bunu demeye esas vermişdir.

Yeni, deyerli hemvetenler, bugün qalanan tonqalı ilk insanlar Afrikadan buralara gelib ele bizim indi yaşadığımız erazilerde keşf etmişler. Eyni zamanda tebietin yeni formasiyası olan yazın gelişinin de bayram kimi edilmesi de ilk bu coğrafiyaya mexsusdur. Çünki ilk insanların yaşamış olduğu Afrikada iqlim standartları bizim erazideki kimi fesillere konkret bölünmürdü.

Tarixin en qedim insanlarının övladları, ilk en böyük ixtira sahiblerinin töremeleri, yazı bayram eden ilk insan topluluqlarının neveleri, eziz hemvetenlerimiz, azerbaycanlılar sizin hamınızın bu qedim bayramınızı tebrik edirem!


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 722