canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Türkiyede gece yarısı qerarları

1. Prezident Erdoğanın qerarı ile Türkiye İstanbul Konvensiyasından çıxdı.

Tam adı "Qadınlara qarşı zorakılıq ve ailedaxili zorakılığın qarşısının alınması, bele hallarla mübarize üzre Avropa Şurası Konvensiyası" olan senedi 2011-ci ilde ilk imzalayan ve ilk ratifikasiya eden ölke mehz Türkiye olmuşdu. Türkiye bu senede TBMM qerarı ile qoşulduğu üçün prezident qerarı ile oradan çıxmağın Konstitusiyaya ne derecede uyğun olduğu hazırda ölkede müzakire mövzusudur. Qerarın AKP-ni destekleyen teriqetlerin basqısı ile alındığı yönünde ortaq rey var.

2. Merkezi Bankın sedri Naci Ağbal vezifesinden uzaqlaşdırıldı.

N. Ağbal bu vezifeye prezident terefinden 4,5 ay evvel teyin olunmuşdu. Hemin vaxt (noyabr, 2020) xezine ve maliyye naziri, prezidentin kürekeni Berat Albayrak ve MB rehberi Murat Uysal TL-nin ucuzlaşması ve 128 milyard dollarlıq rezervin bitirilmesi sebebi ile vezifeden çıxarılmışdı. N. Ağbal geldikden sonra kemiyyet daraldılması siyaseti ile maliyye bazarında sabitlik yaratmağa nail olmuşdu. Sonuncu faiz artımı qerarı 2 gün evvel verilmiş ve uçot derecesi 19%-e yükseldilmişdi.

Lakin bu qerardan sonra dünen Berat Albayraka mexsus "Sabah" ve "Yeni Şafak" qezetlerinde N. Ağbal tenqid ateşine tutuldu, hetta onu Türkiyeye qarşı "operasyon çekmek"de ittiham etdiler. N. Ağbal prezidentin qerarından sonra "vezifeden çıxarıldığıma göre şükranlarımı erz edirem" deye menalı tvit atıb.

3. İstanbuldakı Gezi Parkı şeher belediyyesinin tabeliyinden çıxarılaraq Sultan Beyazid Veqfine verildi. Bu qerar Ekrem İmamoğlunun qol-budağını sındırmaq siyasetinin davamıdır.

HDP-nin qapadılması haqqında Konstitusiya Mehkemesi qarşısında mesele qaldırılması, HDP millet vekili Ömer Faruk Gergerlioğlunun bu statusdan mehrum edilmesi de Türkiyede heftenin önemli olayları sırasındadır.

Prezident Erdoğan martın 3-de İnsan haqları ile bağlı Fealiyyet Planı açıqlamışdı... :)


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7486 / 529