canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Armegedon savaşı

bu gun dunyada artmaqda olan ekonomik ve herbi savaslar 1970 den sonra qlobalizm-neoliberalizm dalgasi ile yer kuresinin resurslarinin milyardlarla insanin istifadesine acilmasinin mentiqi neticesidir.bu dalga ile o gune kimi sogan-corekle dolanan inkisaf etmekde olan olkelerin milyardlarla ehalisi-cinli hindli ereb afrikali cenubi amerikali cenubi asiyali ilk defe avtomobile mindiler, luks yasam standartlarina kecdiler.paytaxtlar avtomobille dolub dasdi.planetin resusrlarinin qeddarliqla talanma prosesi basladi.
ve neticede basda neft olmaqla planetin resurs ehtiyati error verdi. 2005-ci ilde neft ehtiyatlari davamli boyumekde olan bir canavarin-dunya ekonomisinin telebin catdirib odeye bilmedi ve neft qiymetleri yukselmeye basladi, bu sebebden 2008 de dunya ekonomik bohrani bas verdi.ve bohran davam edir. bohran davam etdikce de insanlarin rifah seviyesi azalmaqda ve beraberinde sosial caxnasmalar yukselmekdedir, ve bunun mentiqi neticesi olaraq resurslar ugurunda dunyanin her yerinde ticaret savaslari ve herbi savas nereleri yukselmekdedi.cunki her kes her olke ozunu xilas etmek pesindedi.bu da ozgur humanist dunya prinsiplerinin ortadan qalxmagi ve yerine mese qanunlarinin-"yasamaq isteyirsense, oldur" prinsipinin gelmesi demekdi.
artiq eski neoliberal-qlobalist-ozgurlukcu dunya geride qaldi, qalir.planetimiz namelum istiqamete almis basini gedir.

deyesen dinlerin ved etdiyi boyuk savasin,qiyametin,armageddonun ayaq seslerin esidirem. men esitdiyimi sizler de esidirsinizmi beyler?


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 280