canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Novruz bayramını başa düşek

Novruz Tanrıya ve Yaradılışa hesr olunan ele derin bayram merasimidir ki özünde hem elmi hem ezoterik hem ruhi hem maddi bilikleri birleşdirir. Elmin bu yaxınlarda keşf ede bildiyi astronomik yeni ili min illler qabaq deqiqesine qeder bilen adamlar görün nece yüksek ve zengin biliklere malik olublar.
Odun Güneşin işığın Yaradanın maddi kainatda en güclü maddi enerjisi olduğunu, elmin hele indi başa düşdüyü suyun yaddaşı ve psixologiyasının, torpağın yaratmaq gücünün olduğunu, havanın fikir ve sözlerin enerjisi ile dolduğunu derk eden ulu baba ve nenelerimizin nece yüksek ve derin elmi biliye malik olması heyret doğurur.
Yüzlerle bele fakt misal göstermek olar.
Teessüf ki beşeriyyetin en möhteşem merasimi yaradan bizler indi onun heqiqi mahiyyetini demek olar ki itirmişik. Yalnız mexaniki olaraq bu merasimlerin bezi elementlerini qoruyub saxlaya bilmişik.
Beşeriyyetin ilk tektanrılı dini Mazdyasnanı (zerdüştlük) ilk ve en derin müqeddes kitabı Avestanı, ilk peyğemberi Zerdüştü dünyaya Odlar Yurdu Azerbaycan bexş edib.
Bu qedim ve yüksek medeniyyetin kulminasiyası olan Novruz bayramı ezoterik ve kosmonoqik mahiyyeti olan ele yüksek ve derin bir xezinedir ki onu derk etmek üçün özümüze qayıtmağı bacarmalıyıq.
Avestanı öyrenmeliyik.
Azerbaycanlı olmayan adam Novruzu mexaniki keçire biler amma heqiqi mahiyyetini derk ede bilmez. Novruz Azerbaycan xalqının esas genetik identifikasiyasıdır. Yeni Azerbaycan xalqı ele Novruz bayramı demekdir.
Novruz hem de yaradılış haqda en yüksek bilik xezinesidir.
Yeni iliniz ve Yaradılış bayramınız mübarek.
Ocağımız heç vaxt sönmesin. Uca dağlarımızın başında qoy hemişe 1 tonqal yansın.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7487 / 168