canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
HEYVANLAR HAQQINDA FAKTLAR

İlanlar dili ile iyleyir.Onların başlarında qulaqları var.Bezi ilanlar iki il qeder yemeksiz yaşaya biler.Gürzeler her il 10000 insanın ölümüne sebeb olur


Bir zürafenin dili o qeder uzundur ki, qulaqlarını temizlemek üçün istifade edir. Dilin rengi qara rengdedir. Bu zürafe haqqında qeribe bir heyvan heqiqetlerinden biridir.


Erkek itler dişi itler ile oynamağa üstünlük verirler, qadın itler ise oyun yoldaşları arasında ayrıseçkilik etmir. Bu, anaların her iki cinsin balalarına qulluq etmesi üçün tekamül ehtiyacından ireli gele biler.


Bal arıları itler ve ya insan üzleri kimi benzer eşyaları saya, tesnif ede, "eyni" ve "ferqli" anlaya, simmetrik ve asimmetrik olan formaları ferqlendire bilirler.


Qurbağalar gözleri açıq bir şekilde yatır. Bir qurbağanı gizletmek çetindir. Bir anda bütün istiqametleri göre bilerler. Qurbağa su içmir. Onları derileri vasitesile menimseyirler. Kişi qurbağalar qadın qurbağaları celb etmek üçün suda eyri üzürler


Qarğalar qarşılaşdıqları tek üzü unutmurlar. Eger senin haqqında xoş xatiresi yoxdursa, elbette ki, sene qarşı kin saxlayacaqları kimi üzlerini de unutmazlar. Maraqlıdır ki, bu kin-küdureti sonrakı nesiller davam etdirir.


Böyük bir ağ köpek balığının heyatı boyu 20.000 diş ola bileceyini bilirdinizmi? Köpek balığının bir-birinin ardınca düzülmüş dişleri var, buna göre diş itirende onu çox tez evez etmek olar.


İtler flört etmeyi asanlaşdırır


İnsan zekası üçün ölçüler diger növlere tetbiq edildikde, delfinler beyin gücünde Homo sapiens-den sonra ikinci olur .


İtler diger itlerin davranışlarını modelleşdirerek öyrene bilerler. Neticede, evde artıq yetişmiş yaşlı bir it ile yeni bir bala yetişdirmek daha asandır.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7502 / 971