canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
F-15 ve Mig 29 qırıcı teyyareleri

1980 ci illerde ABŞ özunun dunya semasında en güclu dövlet olduğuna dair mütemadi tebliğat aparır ve bu haqda çoxlu filmler çekirdi . O vaxtı amerikalıların elinde olan en güclu herbi teyyare F 15 ler idi. F 15 leri in reqibleri ise Sovet Mig-29 ları idi.

Sovetler komunist almaniyasına 24 eded Mig-29 vermişdi. Almaniya birleşenden sonra da o teyyarelre Almaniyada qalır. 1990 cı illerde Natonun bazalarından birinde alman pilotlar Mig-29 larla amerikalı pilotlar ise F 15 ler ile sınaq döyuşleri keçiriler .
Döyuşlerde Mig 29 lar bütu sınaqlarda amerikalılara qalib gelir. Semada üz-üze gelerken Sovet teyyareleri inanılmaz şekilde bir anlığa havadan aslı qalır ve amerikalıların arxasına keçirdi. F 15 ler ise burnun çevirene qeder artıq Mig 29 un raketleri ona kilidlenirdi .
Sovet teyyaresinin bir üstunluyu de onda idi ki, pilotun kaskasında ele bir sistem var idi ki pilot baxdığı terefe raketleri kilidliye bilirdi.
Bündan sonra amerikalılar almanlarda qalan Mig-29 lardan birini ölkelerine apararaq onu tedqiq etmeye başlayır ve Sovet alimlerinin 1977 ci ilde düzeltdiyi kaska-kilidlenme radar texnalogiyasını yalnız 2003 cü ilde hazırlaya bilirler.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 972