canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qlobal oyunlar ve Covid 19

Dostlar, dünen bu meqaleni rusca paylaşdım ve yazdım ki, arzu edenler olsa, dilimize tercüme ederem. Derhal xahişler geldi. Odur ki, bu gün seher qalxan kimi, çevirmeye başladım.

Son derece anlamlı, düşündürücü, vacib bir yazıdır. Bu yazını oxuyub derk eden her kes hazırda hakimiyyetin atdığı addımlara, müxalifetin davranışlarına, bezi bloggerlerin, vaksin vurdurub şekil çekdirenlerin canfeşanlığına yeniden qiymet verecek ve ciddi düşünecek. Hitlerin başlatdığı 2-ci dünya müharibesi qeder, hetta ondan da böyük bir tehlükenin astanasındayıq. Anlamalıyıq ki, 3-cü dünya müharibesi gedir.

Bu yazını oxuyun ve ne etmeli olduğumuz haqda düşünün. Rusca oxuyanlar bir de oxusun. Çünki men de dünen rusca oxumuşdum, amma öz dilimize tercüme etdikden sonra daha derinden derk etdim...

“COVİD-19 – BÖYÜK YENİDENQURMANIN BAŞLANĞICIDIR?”

Koronavirus pandemiyası “unikal imkanlar penceresidir”, beşeriyyeti hemin pencereden keçirerek geleceye aparmaq olar. Ancaq hansı geleceye?..

Tanınmış rus iqtisadçı Valentin Katsonov Davos Ümumdünya İqtisadi Forumunun banisi ve evezolunmaz rehberi Klaus Şvabın kitabı üzerinde düşünmeyi teklif edir. Cenab Şvab “işıqlı gelecek” adlandırdığı postkovid dövrü haqqında celdedici şeyler yazır: guya hemin dövrde varlı ve kasıb ölkeler arasındakı ferqler aradan qalxacaq, tedricen dövlet serhedleri leğv olunacaq. Vahid dünya hökümeti teredinden idare olunacaq vahid planet dövleti yaranacaq. Yaxşı, bes bu hökümet bizi hara aparacaq?

AÇIQ SUİ-QESD

Son zamanlar bele bir ehtimal meydana çıxır ki, cemiyyetin lockdown (müessiselerin bağlanması, insanların, ölkelerin izolyasiya olunması) adlanan durumu heç vaxt bitmeyecek.

ÜST (Ümumdünya Sehiyye Teşkilatı) ve bezi dövletlerin hökümetleri insanlara „özlerinin şexsi tehlükesizliyi meqsedile“ „müveqqeti saxlama kamerasında“ oturmağı teklif edirler. Lakin bu hebs ömürlük ola biler. Bu şübheni her il İsveçrenin Davos şeherinde (adeten yanvar ayında ) keçirilen Ümumdünya İqtisadi Forumunun


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 911