canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Super Ego))

Antik yunanlar düşunurdu ki, bütun insanlar tanrıların oyununda ancaq onlara verilmiş rolla kifayetlenir ve bu roldan kenara çıxa bilmez .

Ziqmund Freyde göre ise biz beynimizde bir-biri ile mübarize aparan qüvvelerin dramının mehsuluyuq .
Bü quvveler İD, EGO ve Super Egodu.

İD daha çox insanın heyvani arzularıdı. Mes : bir şeyi görduyunuzde ve yaxud arzuladığınızda onun neyin bahasına olursa-olsun sizin olmasını isteyirsiz. Onun siz aid olması yolunda bütun exlaqi,menevi maneler sizin üçun ehmiyyetsiz olur.

EGO ise İD-i idare eden quvedi. İnsan istediyi bütun şeyleri ede bilmez elbetdeki bunların bir çoxu ona ziyan vura biler. Ona göre de ego beyine id-in bütun istediklerini deyil ancaq mentiqi şeylerin edilmesine icaze verir .

Super Ego ise daha çox vicdan hissidi. Bezi şeyler var ki biz onları edib belkede öz arzularımızı temin ede bilerik amma bünu etsek kimlerin ve ya nelerinse haqlarını tapdamış olarıq. Ona göre super ego yeni vicdan çox vaxt mümkun olan bir çox isteklerin qarşısını alır.

Daha aydın olsun deye bir misalla bü 3 quvveni göstereceyem : Düşunun ki yeni bir işe qebul olunmusuz ve orda size rüşvet almağ imkanı yaranıb. Bu an bü üç quvveden İD size deyecek ki pulu götur qazanc elde ele, EGO yeni mentiq ise size telesmemeyi hele bü işde teze olduğunuzu,rüşveti göturmekle işinizi itire bileceyinizi başa salacaq. Super ego yeni vicdan ise sizin üçun heç bir tehluke olmasa bele o ruşveti göturmeyi size qoymayacaq. Çunki Super Ego daha çox kamil insanda formalaşan bir qüvvedi ve o başqalarin haqqını yemeyi heç vaxt qebul ede bilmez .

İnsan kim olursa olsun, hansı ideyalogiyaya qulluq edirse etsin ister ateist olsun, ya dindar, solçu-sağçı,qadın-kişi,varlı-kasıb ferqi yoxdu eger insanda Super Ego formalaşmayibsa o deyersiz bir insandı !


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7516 / 913