canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SEYİDOV Meherrem Mireziz oğlu

(7.9.1952, Şerur r.-nunun Alışar k. – 19.1.1990, Sederek r.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (6.6.1992, ölümünden sonra).7 sentyabr 1952-ci ilde Şerur rayonunun Alışar kendinde doğulmuşdur. 1969-cu ilde buradakı N. Nerimanov adına orta mektebi bitirmişdir. Herbi xidmetini Xerson şeherinde başa vurduqdan sonra, emek fealiyyetine Daxili İşler Orqanlarında başlamışdır. 1980-ci ilde Moskva Olimpiadasında ictimai asayişin mühafızesinde ferqlendiyine göre mükafatlandırılmışdır. Bakı Xüsusi Orta Milis Mektebini (indiki Polis Akademiyası – red.) bitirmişdir. Şerur rayon Daxili İşler Şöbesi yanında mühafize şöbesinde baş inspektor vezifesinde çalışırdı. Milis kapitanı idi.

Azerbaycanın Ermenistanla hemserhed olan Sederek rayonu da diger rayonlar kimi ermeni quldurları terefinden ateşe tutulurdu. 1990-cı il yanvar ayının 16-sı… Ermeni silahlı birleşmeleri Kerki kendinde öz azğın emellerine başlamışdı. Minlerle ermeni qulduru Kerkini darmadağm ederek evleri yandırmış, soydaşlarımızı öz doğma yurd-yuvalarını terk etrneye mecbur etmişdiler. Onlar daha da azğınlaşaraq, Sederek rayonuna teref irelileyirdiler.

Veziyyet son derece gergin idi. Tehlüke barede Şerur rayon Daxili İşler Şöbesine melumat daxil olanda, bir qrup polis emekdaşı hadise yerine gönderildi. Meherrem Seyidov da bu sırada idi. Yanvarın 18-i… Sedereye yaxın postlarda qanlı döyüşler gedirdi. Düşmen böyük itki vermişdi. Buna baxmayaraq, geri çekilmek istemirdi. 1990-cı il yanvarın 19-da Sedereyin müdafiesi temin olunsa da, xeyli ölen ve yaralanan var idi. Kapitan Azer Seyidov mühasireye düşmüşdü. Onu azad etmek üçün Meherrem yeniden döyüşe atılır. O, gülle yağışı altında özünü Azere yetirir. İndi onun özü de düşmen ehatesinde qalmışdı. Çetinlikle de olsa, öz döyüş yoldaşını mühasireden çıxarır, lakin özü qehremancasına helak olur.

Aileli idi. Dörd övladı var.

Azerbaycan Respublikası Prezidentinin 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 saylı fermanı ile Kapitan Seyidov Meherrem Mireziz oğluna ölümünden sonra


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 839