canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SEMEDOV Perviz Ebdülehed oğlu

SEMEDOV Perviz Ebdülehed oğlu (5.5.1970, Gence ş.– 15.5.1992, Ağdam r.-nunun Gülablı k.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (7.6.1992, ölümünden sonra).


5 may 1970-ci ilde Gence şeherinde dünyaya göz açmışdır. 1977-ci ilde 1 saylı Gence şeher orta mektebinin birinci sinfine daxil olmuş ve 1985-ci ilde sekkizinci sinfi bitirerek, tehsilini 15 saylı texniki-peşe mektebinde davam etdirmiş, burada avtomobil çilingeri ixtisasına yiyelenmişdir.

1988-ci ilin may ayında ordu sıralarına çağırılır. İki il Çita şeherinde xidmet edir ve 1990-cı ilde doğma yurdu Genceye qayıdır. Evvelce M.D.Hüseynov adına Xalça Kombinatında, sonra ise Toxuculuq Kombinatında çalışır.

1992-ci ilde ermeniler daha da azğınlaşmışdı. Silahlı toqquşmalar ara vermirdi. Onun ermeni quldurlarına qarşı qezebi ve nifreti günden-güne artırdı. O, 1992-ci ilin 22 fevralında könüllü olaraq Ağdam bölgesine gelir ve burada keşfıyyat bölüyünün komandiri kimi fealiyyete başlayır. Perviz Semedov Şelli, Naxçıvanik, Aranzemin, Pircamal kendleri uğrunda geden döyüşlerde misilsiz şücaetler gösterir. Onun başçılıq etdiyi keşfıyyat destesinin fealiyyeti neticesinde düşmenin neçe-neçe sursat anbarı, strateji ehemiyyetli obyekti ve canlı qüvvesi yerleşdirilmiş sığınacaqları aşkarlanıb mehv edildi.

1992-ci il… May ayının 15-i… Ağdamın Gülablı kendinde qızğın döyüşler sengimek bilmirdi. Pervizin bölüyü döyüşe atıldı. Ermeniler terefınden vurulmuş “Tecili yardım” vertolyotunun ekipajı quldurların caynağından xilas edildi. Lakin düşmen snayperi Pervizden yan keçmedi. Genc ömrü qırıldı Pervizin…

Aileli idi.

Azerbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 saylı fermanı ile Semedov Perviz Ebdülehed oğluna ölümünden sonra “Azerbaycanın Milli Qehremanı” adı verilmişdir.

Gence şeherinde defn edilmişdir.

Gence şeherinde adına küçe var.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 855