canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
QULİYEV Aqil Sahib oğlu

19 sentyabr 1963-cü ilde Qerbi Azerbaycanın Sisyan rayonunun Urud kendinde doğulmuşdur. 1980-ci ilde orta mektebi bitirib, Azerbaycan Neft Akademiyasının axşam şöbesine daxil olur. Üçüncü kursda oxuyanda herbi xidmete çağırılır. Esgeri xidmetini başa vurduqdan sonra yarımçıq qalmış tehsilini davam etdirmek fikrinden daşınır. Çünki onun marağı artıq başqa bir saheye yönelmişdi. O, 1982-ci ilde Xarkov Ali Milis Mektebine daxil olur. 1986-cı ilde hemin mektebi ferqlenme diplomu ile bitirerek orada müellimlik etmeye başlayır. İki il sonra Aqilin heyatında en üzüntülü günler başlayır.
1988-ci ilde Dağlıq Qarabağda baş veren hadiseler, diger terefden ise valideynlerinin ermeni şovinistleri terefinden doğma yurdlarından vehşicesine qovulması onu berk narahat edirdi. O, nigarançılığa son qoymaq üçün ailesini de götürüb Bakıya gelir. Ailesine müveqqeti sığınacaq tapır ve sonra tezece yaranmaqda olan Milli Ordunun qerargahına gelerek cebheye gönderilmesini xahiş edir. Bu müracietden sonra onu 45 nefer döyüşçü ile birlikde Ağdam bölgesine gönderirler. Leytenant A.Quliyev rota komandiri teyin edilir. Veten müdafieçileri sırasında onun kiçik qardaşı Nesimi de var idi. Nesimi ise keşfiyyat qrupuna başçılıq edirdi. Bölük Ağdama çatanda Xocalı artıq düşmen mühasiresindeydi. Aqil vaxt itirmeden öz destesile ile Xocalıya yolanır. Ehali destenin gelişini sebirsizlikle gözleyirdi. Güman edirdiler ki, deste onları mühasireden qurtaracaq. Lakin döyüşçülerin sayca az olması ve silah-sursatın çatışmaması mühasireni yarmağa imkan vermedi. 366-cı motoatıcı alay Xocalıya doğru irelileyirdi. Aqil Quliyev dinc ehalinin müdafiesini teşkil elemek üçün var gücü ile çalışırdı.

1992-ci ilin fevral ayı… Artıq Xocalı mühasirede idi. Ermeni yaraqlıları 366-cı alayın kömeyine arxalanaraq insanları vehşicesine qırırdılar. Aqil öz rotası ile düşmene bir neçe defe sarsıdıcı zerbe endirdi. 1992-ci il fevralın 18-den 25-ne qeder davam eden döyüşlerde rota komandiri böyük reşadetle döyüşdü, onlarla


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842