canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SEFEROV Celil Eziz oğlu

(28.1.1962, Gürcüstan Resp.-nın Marneuli r.-nunun Lejbeddin k. – 15.5.1992, Şuşa r.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (7.6.1992, ölümünden sonra).

28 yanvar 1962-ci ilde Gürcüstan Respublikası Marneuli rayonunun Lejbeddin kendinde doğulmuşdur. Ailelikce Sumqayıt şeherine köçmüşdür. 1969-cu ilde Sumqayıt şeher 10 saylı orta mektebinin birinci sinfine getmiş, 1977-ci ilde sekkizinci sinfi bitirerek, C. Naxçıvanski adına Herbi Liseye qebul edilmişdir. 1980-ci ilde tehsilini başa vurmuş ve hemin il Vladiqafqaz Herbi Raket-Zenit Komandirleri Mektebine daxil olmuşdur. Tehsilini Saratov vilayetinin Engels şeherinde tamamlamışdır. 1984-cü ilde leytenant rütbesi ile Qazaxıstanın Priozyorsk ve Balxaş şeherlerinde yerleşen herbi hisselerde çalışmağa başlamışdır. O, 8 il burada işledikden sonra Azerbaycana qayıtmış ve Respublika Müdafie Nazirliyinin Operativ İdaresinde baş zabit vezifesine teyin edilmişdir. C.Seferov bir müddetden sonra zabitler qrupu ile birlikde Dağlıq Qarabağa ezam olunmuşdur. Ezamiyyet müddeti bitdikden sonra o, döyüş bölgesinde qalmış ve herbi hissede xidmet etmeyi daha üstün tutmuşdur. O, Şuşa döyüş bölgesinde ermeni yaraqlılarına qarşı aparılan herbi emeliyyatlarda merdlikle döyüşür, düşmen texnikasına deqiq ve sarsıdıcı top zerbeleri endirilmesine başçılıq edirdi. Bunun neticesinde bir neçe yaşayış menteqesi azad edilmiş, dinc sakinlerin tehlükesiz yerlere köçürülmesi temin edilmişdi.
Tecrübeli zabit C.Seferov 15 may 1992-ci ilde Şuşa rayonunun Turşsu-Zarıslı istiqametinde geden ağır döyüşlerde iştirak etmiş, onlarla ermeni yaraqlısını mehv ederek, qehremancasına helak olmuşdur.

Aileli idi. İki övladı yadigar qalıb.

Azerbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 saylı fermanı ile kapitan Seferov Celil Eziz oğluna ölümünden sonra “Azerbaycanın Milli Qehremanı” adı verilmişdir.

Bakı şeherinde Şehidler Xiyabanında defn edilmişdir.

Sumqayıt şeherindeki 10 saylı orta mekteb onun admı daşıyır. Gürcüstan Respublikası


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 850