canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
AQARUNOV Albert Aqarunoviç

(25.4.1969, Bakı ş. – 8.5.1992, Şuşa r.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (7.6.1992, ölümünden sonra).

Suraxanı rayonundakı 154 saylı orta mektebin sekizinci sinfini bitirib, 101 saylı texniki-peşe mektebinde sürücü mexanik peşesine yiyelenmişdir.
O, 1987-ci ilde herbi xidmete çağırılmışdır. Gürcüstanın Axalkalaki rayonunda xidmete başlayan Albert starşina rütbesi alaraq tank komandiri olmuşdur. 1989-cu ilde ordudan terxis olunub, bir müddet Suraxanı Maşınqayırma Zavodunda işlemişdir. Müharibenin qızğın vaxtında Albert könüllü olaraq cebheye yollanır. O zaman yenice yaranmaqda olan Milli Ordumuzun yüksekixtisaslı tankçılara böyük ehtiyacı vardı. Albert tank komandiri teyin edilir ve Şuşa cebhesine gönderilir. Onun tank ekipajı tezlikle bütün cebhe xettinde şöhret qazanır. Cesur tankçı Xankendi, Daşaltı, Cemilli istiqametlerinde düşmeni defelerle peren-peren salır, onlarla yaraqlını ve xeyli herbi texnikanı mehv edir.
Şuşa-Laçın yolu… 1992-ci il… Mayın 8-i… Seher tezden düşmen tankları görünür. Ermeniler Laçına geden yolu kesmekle Şuşanı tam mühasireye almaq isteyirdi. Albert döyüş emri alır ve derhal tankını hemin semte yöneldir. Ermeni tankları ile aradakı mesafe getdikce daralırdı. Fürseti elden vermemek üçün o, tankın süretini daha da artırır ve serrast ateşle düşmenin önde gelen tankını mehv
edir. Bu uğurundan ruhlanan Albert daha bir tankı alova qerq edir. Döyüşde neçe-neçe düşmen texnikası sıradan çıxarılır. Albert yeniden hemleye keçmeye can atırdı. Ancaq buna macal tapmadı. Snayper güllesi igid tankçını haqladı. Albert döyüş meydanında merdlikle helak oldu.
Subay idi.
Bakının Şehidler xiyabanında defn edilmişdir. Vaxtile tehsil aldığı 154 saylı mekteb onun adını daşıyır. Mektebin önünde büstü qoyulmuşdur.



– Adın nedir?

– Albert.

– Hansı milletdensen?

– Yehudi.

– Yehudileri Azerbaycan torpağını qorumağa ne vadar edir?

– Men bu torpaqda yaşayıram, doğulmuşam burda, yaşayıram burda, daha heç ne mecbur elemir.

– Bir vetendaş


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 855