canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
KARLOV Yevgeni Nikolayoviç

KARLOV Yevgeni Nikolayoviç (31.5.1960, Rusiya Fed-sı, Tula vil-nin Dubovka q.– 11.4.1992, Füzuli r.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (7.6.1992, ölümünden sonra).




1960-cı il may ayının 31-de Rusiya Federasiyası – Tula vilayetinin Dubovka qesebesinde anadan olmuşdur. Orta tehsilini doğma yurdunda almışdır. 1 avqust 1977-ci ilde Uzlov rayon Herbi Komissarlığı terefinden ordu sıralarına çağırılmışdır. Y.Karlov ordudan terxis edildikden sonra Sızran Ali Herbi Teyyareçiler Mektebine daxil olur. 1984-cü ilde tehsilini başa vurub, telimatçı-teyyareçi kimi çalışmağa başlayır. O, öz peşesini qelben sevirdi.

Azerbaycan Respublikası Silahlı Qüvveleri yarandığı vaxt o, burada xidmet etmeyi qerara alır. Evvelce Sengeçalda yerleşen 54314 saylı herbi hissede, sonra ise Bakıda yerleşen 843 saylı herbi hissede telimatçı pilot işleyir.

Milliyyetce rus olmasına baxmayaraq, ermenilerin Azerbaycana qarşı elan olunmamış müharibesi onu da hiddetlendirmişdi. O, bu ağır günlerde Azerbaycan xalqına bacardığı her cür kömeyi göstermeye çalışırdı. Xidmet etdiyi herbi hissenin terkibinde defelerle Ağdam, Ağdere, Füzuli bölgelerinde geden ağır döyüşlerde iştirak etmiş, igidlik nümuneleri göstermişdi. 1992-ci il aprel ayının 11-i kapitan Yevgeni Karlovun heyatının en facieli ve son günü oldu… O, Füzuli istiqametinde geden döyüşde qehremancasına helak oldu.

Aileli idi. İki övladı yadigar qalıb.

Azerbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 saylı fermanı ile Karlov Yevgeni Nikolayeviç ölümünden sonra “Azerbaycanın Milli Qehremanı” adına layiq görülmüşdür.

Doğulduğu Dubovka qesebesinde defn edilmişdir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 887