canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
TAĞIYEV Şahin Talıb oğlu

TAĞIYEV Şahin Talıb oğlu (3.2.1949, Terter r.) – Azerbaycanın Milli Qehremanı (23.6.1992).


3 fevral 1949-cu ilde Terter rayonunda doğulmuşdur. 1956-cı ilde Bakı şeherinin Bülbüle qesebesindeki 208 saylı orta mektebin birinci sinfine getmiş ve beşinci sinfe kimi burada oxumuşdur. Sonra o, tehsilini 12 saylı internat mektebinde davam etdirmişdir. Sekkizinci sinfi bitirdikden sonra Bakı Energetika Texnikumuna qebul olmuşdur. 1969-cu ilde texnikumu bitirir ve teyinatla Udmurt vilayetine gönderilir. Genc mütexessis kimi o, Udmurt vilayetinin İjevsk şeherindeki neft medenlerinin birinde emek fealiyyetine başlayır. Ele oradan da ordu sıralarına çağırılır. O, Herbi xidmetini Novosibirskde keçmiş ve burada zabitlik kursunu bitirmişdir. Raket-artilleriya qoşun hisselerinde xidmeti ona böyük tecrübe qazandırmışdır. Ordu sıralarından terxis olunduqdan sonra Bakı Mayesiz Transformatorlar Zavodunda işlemişdir. Ş.Tağıyev sonra tikintide mühendis işleyir ve daha sonra ise “Elgün” assosiasiyasında çalışmağa başlayır.

Respublikamızın erazilerine ermeni müdaxilesi başlayanda Şahin silah götürüb Vetenin müdafiesine qalxır. O, yenice yaradılmış “Qurtuluş” batalyonunun terkibinde Terter, Seysulan, Yarımca, Levonarx döyüş bölgelerinde merdlikle vuruşmuşdu. 1992-ci ilin mart ayında yüksek etimad göstererek onu “Qurtuluş” batalyonuna komandir teyin edirler. Batalyon 350 esger ve zabiti birleşdirirdi. Vetenin şerefini, milletin namusunu her şeyden uca tutan polkovnik-leytenant Şahin Tağıyevin en böyük amalı qüdretli ordunun yaradılması ve düşmen tapdağında qalan torpaqlarımızın azad edilmesidir.

Hazırda Qarabağ Azadlıq Teşkilatının sedr müavini kimi fealiyyet gösterir.

Ailelidir. İki övlad atasıdır.

Azerbaycan Respublikası Prezidentinin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 saylı fermanı ile Tağıyev Şahin Talıb oğluna “Azerbaycanın Milli Qehremanı” adı verilmişdir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Milli Qəhrəmanlarımız
»Azerbaycan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7518 / 883